HIRDETŐ

A tökéletes, fényes és sima felületű Tükörglazúr torta

A tökéletes, fényes és sima felületű süteményekhez nélkülözhetetlen ez a recept. Megadja a süteménynek a profi patisszériákban látott tükörsima küllemet. Az elkészítése sem bonyolult, csak a hozzávalókat kell a megfelelő sorrendben és hőfokon összekeverni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 200 ml víz Hozzáadott
  • 300 g cukor Hozzáadott
  • 200 g glükóz Hozzáadott
  • 14 g Zselatin Hozzáadott
  • 300 g fehér csokoládé Hozzáadott
  • 200 ml tejszín Hozzáadott
  • Ételfesték (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Készítsük elő a zselatint a csomagoláson leírtak szerint (általában be kell áztatni hideg vízbe).

2. Lépés

Egy lábasban keverjük össze a vizet, a cukrot és a glükózt, majd melegítsük közepes lángon, míg a cukor teljesen fel nem oldódik.

3. Lépés

Adjuk hozzá a tejszínt, és folyamatos keverés mellett forraljuk fel.

4. Lépés

Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá az előkészített zselatint, amíg teljesen fel nem oldódik.

5. Lépés

Tegyük a fehér csokoládét egy tálba, majd öntsük rá a forró cukor-tejszín keveréket. Hagyjuk állni néhány percig, majd keverjük össze, míg sima nem lesz.

6. Lépés

Adhatunk hozzá ételfestéket is, hogy a glazúr színes legyen.

7. Lépés

Hagyjuk a glazúrt kihűlni, majd öntsük a süteményre. A megmaradt glazúrt tároljuk a hűtőben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új