HIRDETŐ

A tökéletes, fényes és sima felületű Tükörglazúr torta

A tökéletes, fényes és sima felületű süteményekhez nélkülözhetetlen ez a recept. Megadja a süteménynek a profi patisszériákban látott tükörsima küllemet. Az elkészítése sem bonyolult, csak a hozzávalókat kell a megfelelő sorrendben és hőfokon összekeverni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 200 ml víz Hozzáadott
  • 300 g cukor Hozzáadott
  • 200 g glükóz Hozzáadott
  • 14 g Zselatin Hozzáadott
  • 300 g fehér csokoládé Hozzáadott
  • 200 ml tejszín Hozzáadott
  • Ételfesték (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Készítsük elő a zselatint a csomagoláson leírtak szerint (általában be kell áztatni hideg vízbe).

2. Lépés

Egy lábasban keverjük össze a vizet, a cukrot és a glükózt, majd melegítsük közepes lángon, míg a cukor teljesen fel nem oldódik.

3. Lépés

Adjuk hozzá a tejszínt, és folyamatos keverés mellett forraljuk fel.

4. Lépés

Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá az előkészített zselatint, amíg teljesen fel nem oldódik.

5. Lépés

Tegyük a fehér csokoládét egy tálba, majd öntsük rá a forró cukor-tejszín keveréket. Hagyjuk állni néhány percig, majd keverjük össze, míg sima nem lesz.

6. Lépés

Adhatunk hozzá ételfestéket is, hogy a glazúr színes legyen.

7. Lépés

Hagyjuk a glazúrt kihűlni, majd öntsük a süteményre. A megmaradt glazúrt tároljuk a hűtőben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek