A tökéletes, fényes és sima felületű Tükörglazúr torta
A tökéletes, fényes és sima felületű süteményekhez nélkülözhetetlen ez a recept. Megadja a süteménynek a profi patisszériákban látott tükörsima küllemet. Az elkészítése sem bonyolult, csak a hozzávalókat kell a megfelelő sorrendben és hőfokon összekeverni.
Hozzávalók
- 200 ml víz
- 300 g cukor
- 200 g glükóz
- 14 g Zselatin
- 300 g fehér csokoládé
- 200 ml tejszín
- Ételfesték (opcionális)
Eljárás
Készítsük elő a zselatint a csomagoláson leírtak szerint (általában be kell áztatni hideg vízbe).
Egy lábasban keverjük össze a vizet, a cukrot és a glükózt, majd melegítsük közepes lángon, míg a cukor teljesen fel nem oldódik.
Adjuk hozzá a tejszínt, és folyamatos keverés mellett forraljuk fel.
Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá az előkészített zselatint, amíg teljesen fel nem oldódik.
Tegyük a fehér csokoládét egy tálba, majd öntsük rá a forró cukor-tejszín keveréket. Hagyjuk állni néhány percig, majd keverjük össze, míg sima nem lesz.
Adhatunk hozzá ételfestéket is, hogy a glazúr színes legyen.
Hagyjuk a glazúrt kihűlni, majd öntsük a süteményre. A megmaradt glazúrt tároljuk a hűtőben.