Forrás: Pixabay: lstrassman
A tökéletes linzer
Végül, porcukorral meghintve tálaljuk. Remélem, mindenki élvezi a tökéletes linzer süti ízét!
Hozzávalók
- 200 g liszt
- 100 g porcukor
- 100 g vaj
- 1 tojássárgája
- 1 csipet só
- 1⁄2 Csomag sütőpor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 50 g málna lekvár
Eljárás
Először is, előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Fontos, hogy a sütő elérje a megfelelő hőmérsékletet a linzer sütéséhez, így a tészta szépen fel tud majd jönni a sütés során.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, amit frizsiderben pihentetünk 30 percig. Na most, ez az a rész ahol jól jön a türelem. A tésztának ki kell hűlnie és össze kell állnia, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd szaggassunk belőle kör alakú linzereket. Próbáljunk meg minél vékonyabbra nyújtani a tésztát, ezáltal a linzerünk finomabb és roppanósabb lesz.
Egy részükből kivágjuk a közepét is. Kreatívnak is lehetünk az alakzatokkal – a klasszikus kör mellett, szívekkel, csillagokkal is díszíthetjük a linzereket.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a linzereket, majd 180 fokon 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Légy óvatos, ne hagyd túl sokáig a sütőben a linzereket, mert könnyen megéghetnek, és az ízüket veszthetik!
Miután kivettük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni őket. Ne légy türelmetlen, a forró linzer törékeny és könnyen el lehet törni.
A kihűlt linzerekre kenjük rá a lekvárt, majd illesszük össze a két felet. Ha nagyon bőségesen kenjük rá a lekvárt, a linzerünk könnyen szétcsúszik, ezért kevesebbet használjunk, mint amennyit elsőre gondolnánk.