HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: lstrassman

A tökéletes linzer

Végül, porcukorral meghintve tálaljuk. Remélem, mindenki élvezi a tökéletes linzer süti ízét!

HIRDETŐ
Így süss tökéletes karácsonyi linzer

A recept ebben a cikkben található

Így süss tökéletes karácsonyi linzer

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 tojássárgája Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 12 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 50 g málna lekvár Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először is, előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Fontos, hogy a sütő elérje a megfelelő hőmérsékletet a linzer sütéséhez, így a tészta szépen fel tud majd jönni a sütés során.

2. Lépés

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, amit frizsiderben pihentetünk 30 percig. Na most, ez az a rész ahol jól jön a türelem. A tésztának ki kell hűlnie és össze kell állnia, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.

3. Lépés

A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd szaggassunk belőle kör alakú linzereket. Próbáljunk meg minél vékonyabbra nyújtani a tésztát, ezáltal a linzerünk finomabb és roppanósabb lesz.

4. Lépés

Egy részükből kivágjuk a közepét is. Kreatívnak is lehetünk az alakzatokkal – a klasszikus kör mellett, szívekkel, csillagokkal is díszíthetjük a linzereket.

5. Lépés

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a linzereket, majd 180 fokon 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Légy óvatos, ne hagyd túl sokáig a sütőben a linzereket, mert könnyen megéghetnek, és az ízüket veszthetik!

6. Lépés

Miután kivettük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni őket. Ne légy türelmetlen, a forró linzer törékeny és könnyen el lehet törni.

7. Lépés

A kihűlt linzerekre kenjük rá a lekvárt, majd illesszük össze a két felet. Ha nagyon bőségesen kenjük rá a lekvárt, a linzerünk könnyen szétcsúszik, ezért kevesebbet használjunk, mint amennyit elsőre gondolnánk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új