Áfonyás torta
Fenséges, gyümölcsös sütemény, ami minden alkalomra tökéletes választás lehet. Az édes-tejszínes piskóták és a fanyar áfonya remekül kiegészítik egymást, a végeredmény pedig egy igazi nyári, üde és könnyed desszert.
Hozzávalók
Piskótához:
- 3 ks tojás
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Áfonya krémhez:
- 200 g friss vagy fagyasztott áfonya
- 3 dl víz
- 10 dkg cukor
- 2 Csomag vaníliás pudingpor
- 200 ml tejszín
Díszítéshez:
- 1 Csomag tortazselé
- 1 Maroknyi Áfonya
Eljárás
Készítsd elő a piskótát. Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd kemény habbá a csipet sóval. A tojás sárgáját verd habosra a cukorral, majd öntsd hozzá a sütőporral elkevert lisztet.
Óvatosan keverd össze a tojássárgájás és a tojásfehérje masszát, majd öntsd egy kivajazott, lisztezett tortaformába. 180 °C fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára kb. 25 perc alatt.
Közben készítsd el a krémet. A pudingport keverd el a vízben, majd add hozzá a cukrot és az áfonyát. Folyamatos kevergetés mellett főzd meg. Ha kész, húzd le a tűzről és hagyd hűlni.
A kihűlt piskótalapot vágd ketté, majd egyik felét kend meg a krémmel és borítsd be a másik lap darabjával.
A tetejét kend meg a maradék krémmel, majd szórd meg friss áfonyával. Tortazselével vondd be a tetejét.
A tejszínt verd kemény habbá és díszítsd vele a torta oldalát.
Hűtsd pár órán keresztül, majd tálald.