HIRDETŐ

Áfonyás torta

Fenséges, gyümölcsös sütemény, ami minden alkalomra tökéletes választás lehet. Az édes-tejszínes piskóták és a fanyar áfonya remekül kiegészítik egymást, a végeredmény pedig egy igazi nyári, üde és könnyed desszert.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Piskótához:

  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 3 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 3 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Áfonya krémhez:

  • 200 g friss vagy fagyasztott áfonya Hozzáadott
  • 3 dl víz Hozzáadott
  • 10 dkg cukor Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás pudingpor Hozzáadott
  • 200 ml tejszín Hozzáadott

Díszítéshez:

  • 1 Csomag tortazselé Hozzáadott
  • 1 Maroknyi Áfonya Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Készítsd elő a piskótát. Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd kemény habbá a csipet sóval. A tojás sárgáját verd habosra a cukorral, majd öntsd hozzá a sütőporral elkevert lisztet.

2. Lépés

Óvatosan keverd össze a tojássárgájás és a tojásfehérje masszát, majd öntsd egy kivajazott, lisztezett tortaformába. 180 °C fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára kb. 25 perc alatt.

3. Lépés

Közben készítsd el a krémet. A pudingport keverd el a vízben, majd add hozzá a cukrot és az áfonyát. Folyamatos kevergetés mellett főzd meg. Ha kész, húzd le a tűzről és hagyd hűlni.

4. Lépés

A kihűlt piskótalapot vágd ketté, majd egyik felét kend meg a krémmel és borítsd be a másik lap darabjával.

5. Lépés

A tetejét kend meg a maradék krémmel, majd szórd meg friss áfonyával. Tortazselével vondd be a tetejét.

6. Lépés

A tejszínt verd kemény habbá és díszítsd vele a torta oldalát.

7. Lépés

Hűtsd pár órán keresztül, majd tálald.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új