HIRDETŐ

Áfonyás torta

Fenséges, gyümölcsös sütemény, ami minden alkalomra tökéletes választás lehet. Az édes-tejszínes piskóták és a fanyar áfonya remekül kiegészítik egymást, a végeredmény pedig egy igazi nyári, üde és könnyed desszert.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Piskótához:

  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 3 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 3 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Áfonya krémhez:

  • 200 g friss vagy fagyasztott áfonya Hozzáadott
  • 3 dl víz Hozzáadott
  • 10 dkg cukor Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás pudingpor Hozzáadott
  • 200 ml tejszín Hozzáadott

Díszítéshez:

  • 1 Csomag tortazselé Hozzáadott
  • 1 Maroknyi Áfonya Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Készítsd elő a piskótát. Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd kemény habbá a csipet sóval. A tojás sárgáját verd habosra a cukorral, majd öntsd hozzá a sütőporral elkevert lisztet.

2. Lépés

Óvatosan keverd össze a tojássárgájás és a tojásfehérje masszát, majd öntsd egy kivajazott, lisztezett tortaformába. 180 °C fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára kb. 25 perc alatt.

3. Lépés

Közben készítsd el a krémet. A pudingport keverd el a vízben, majd add hozzá a cukrot és az áfonyát. Folyamatos kevergetés mellett főzd meg. Ha kész, húzd le a tűzről és hagyd hűlni.

4. Lépés

A kihűlt piskótalapot vágd ketté, majd egyik felét kend meg a krémmel és borítsd be a másik lap darabjával.

5. Lépés

A tetejét kend meg a maradék krémmel, majd szórd meg friss áfonyával. Tortazselével vondd be a tetejét.

6. Lépés

A tejszínt verd kemény habbá és díszítsd vele a torta oldalát.

7. Lépés

Hűtsd pár órán keresztül, majd tálald.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek