HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Áfonyatorta, a kiváló választás

Az áfonyatorta kiváló választás a nyáron érő bogyós gyümölcsök szezonjában. A friss áfonya, a ropogós tészta és a könnyű krém különleges harmóniát teremt. Tökéletes desszert bármilyen ünnepélyes eseményre, vagy akár egy laza hétvégi ebéd lezárására.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 25 dkg liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 10 dkg vaj Hozzáadott
  • 5 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 2 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 5 dl tej Hozzáadott
  • 3 dl tejszín Hozzáadott
  • 3 tojássárgája Hozzáadott
  • 20 dkg cukor (újra) Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 10 dkg étkezési keményítő Hozzáadott
  • 50 dkg friss áfonya Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsoljuk össze a kezünkkel.

2. Lépés

Adjuk hozzá a tojást és a vanília kivonatot, gyúrjuk össze, majd pihentessük a hűtőben kb. 30 percig.

3. Lépés

Egy közepes méretű tortaformát kenjünk ki vajjal, nyomjuk bele a tésztát, és szurkáljuk meg villával.

4. Lépés

Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük kb. 15 percig.

5. Lépés

A krémhez keverjük össze a tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a keményítővel.

6. Lépés

Melegítsük fel a tejet és a tejszínt, majd öntsük a tojásos keverékhez, folyamatos keverés mellett.

7. Lépés

Amikor sűrűsödni kezd, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

8. Lépés

A krémet kenjük a sült torta alapra, majd szórjuk meg az áfonyával és hagyjuk hűlni a hűtőben legalább két órán át.

9. Lépés

Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új