HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Áfonyatorta, a kiváló választás

Az áfonyatorta kiváló választás a nyáron érő bogyós gyümölcsök szezonjában. A friss áfonya, a ropogós tészta és a könnyű krém különleges harmóniát teremt. Tökéletes desszert bármilyen ünnepélyes eseményre, vagy akár egy laza hétvégi ebéd lezárására.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 25 dkg liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 10 dkg vaj Hozzáadott
  • 5 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 2 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 5 dl tej Hozzáadott
  • 3 dl tejszín Hozzáadott
  • 3 tojássárgája Hozzáadott
  • 20 dkg cukor (újra) Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 10 dkg étkezési keményítő Hozzáadott
  • 50 dkg friss áfonya Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsoljuk össze a kezünkkel.

2. Lépés

Adjuk hozzá a tojást és a vanília kivonatot, gyúrjuk össze, majd pihentessük a hűtőben kb. 30 percig.

3. Lépés

Egy közepes méretű tortaformát kenjünk ki vajjal, nyomjuk bele a tésztát, és szurkáljuk meg villával.

4. Lépés

Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük kb. 15 percig.

5. Lépés

A krémhez keverjük össze a tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a keményítővel.

6. Lépés

Melegítsük fel a tejet és a tejszínt, majd öntsük a tojásos keverékhez, folyamatos keverés mellett.

7. Lépés

Amikor sűrűsödni kezd, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

8. Lépés

A krémet kenjük a sült torta alapra, majd szórjuk meg az áfonyával és hagyjuk hűlni a hűtőben legalább két órán át.

9. Lépés

Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek