HIRDETŐ

Forrás: FB: Bezva recepty

Alma tésztában

Az alma tésztában a kedvenc őszi desszertem. A sütés közben az egész lakásban szétterjedő gyönyörű illatuk garantáltan minden alkalommal a konyhába csalogat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 db alma Hozzáadott
  • 1 bögre liszt Hozzáadott
  • 12 bögre Tej Hozzáadott
  • 2 db tojás Hozzáadott
  • 2 Kanálok Növényi olaj Hozzáadott
  • 2 Kanálok Cukor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • 1 Kanál vanília kivonat Hozzáadott
  • porcukor a szóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tojásokat a cukorral habosra verjük. Ezután adjuk hozzá a tejet, a lisztet, az olajat, a sót és a vaníliakivonatot, majd keverjük sima tésztává. Hagyjuk állni, amíg elkészítjük az almát. A pihentetett tésztának valamivel hígabbnak kell lennie, mint a palacsintatésztának.

2. Lépés

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és a magházzal együtt kivájjuk a közepüket, de nem egészen az aljukig. Ha különböző méretű vágókésekkel rendelkezik, a nagyobbiknak a hegyével vágjon lyukat a vágás után, majd egy kanállal üregesítse ki a közepét.

3. Lépés

Minden almát kívül-belül mártogassunk az előkészített tésztába, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.

4. Lépés

Süssük őket 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig, vagy amíg a tészta kezd aranyszínűvé válni, és az alma megpuhul.

5. Lépés

Hagyjuk az almát rövid ideig hűlni, majd szórjuk meg porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

483 receptek

Mascarpone

131 receptek

Desszert

1887 receptek

Húsételek

1195 receptek

Apple

346 receptek

Gyors ételek

2029 receptek

Sütemények

826 receptek

Banán

104 receptek

Ebéd

2496 receptek