HIRDETŐ

Forrás: FB: Bezva recepty

Alma tésztában

Az alma tésztában a kedvenc őszi desszertem. A sütés közben az egész lakásban szétterjedő gyönyörű illatuk garantáltan minden alkalommal a konyhába csalogat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 db alma Hozzáadott
  • 1 bögre liszt Hozzáadott
  • 12 bögre Tej Hozzáadott
  • 2 db tojás Hozzáadott
  • 2 Kanálok Növényi olaj Hozzáadott
  • 2 Kanálok Cukor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • 1 Kanál vanília kivonat Hozzáadott
  • porcukor a szóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tojásokat a cukorral habosra verjük. Ezután adjuk hozzá a tejet, a lisztet, az olajat, a sót és a vaníliakivonatot, majd keverjük sima tésztává. Hagyjuk állni, amíg elkészítjük az almát. A pihentetett tésztának valamivel hígabbnak kell lennie, mint a palacsintatésztának.

2. Lépés

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és a magházzal együtt kivájjuk a közepüket, de nem egészen az aljukig. Ha különböző méretű vágókésekkel rendelkezik, a nagyobbiknak a hegyével vágjon lyukat a vágás után, majd egy kanállal üregesítse ki a közepét.

3. Lépés

Minden almát kívül-belül mártogassunk az előkészített tésztába, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.

4. Lépés

Süssük őket 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig, vagy amíg a tészta kezd aranyszínűvé válni, és az alma megpuhul.

5. Lépés

Hagyjuk az almát rövid ideig hűlni, majd szórjuk meg porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új