Forrás: FB: Bezva recepty
Alma tésztában
Az alma tésztában a kedvenc őszi desszertem. A sütés közben az egész lakásban szétterjedő gyönyörű illatuk garantáltan minden alkalommal a konyhába csalogat.
Hozzávalók
- 4 db alma
- 1 bögre liszt
- 1⁄2 bögre Tej
- 2 db tojás
- 2 Kanálok Növényi olaj
- 2 Kanálok Cukor
- csipetnyi só
- 1 Kanál vanília kivonat
- porcukor a szóráshoz
Eljárás
A tojásokat a cukorral habosra verjük. Ezután adjuk hozzá a tejet, a lisztet, az olajat, a sót és a vaníliakivonatot, majd keverjük sima tésztává. Hagyjuk állni, amíg elkészítjük az almát. A pihentetett tésztának valamivel hígabbnak kell lennie, mint a palacsintatésztának.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és a magházzal együtt kivájjuk a közepüket, de nem egészen az aljukig. Ha különböző méretű vágókésekkel rendelkezik, a nagyobbiknak a hegyével vágjon lyukat a vágás után, majd egy kanállal üregesítse ki a közepét.
Minden almát kívül-belül mártogassunk az előkészített tésztába, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Süssük őket 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig, vagy amíg a tészta kezd aranyszínűvé válni, és az alma megpuhul.
Hagyjuk az almát rövid ideig hűlni, majd szórjuk meg porcukorral.