HIRDETŐ
Almapüré télire
Az Almapüré télire egy igazi klasszikus hagyományos magyar édesség. Szeretnél élvezni belőle hűvösebb napokon is, akár reggelire vagy desszertként? Kövesd ezt a receptet és készítsd el ezt a finomságot!
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 5 kg alma
- 1 kg cukor
- 1 citrom leve
- 1 Csomag vanília cukor
- 1 Csomag Fahéj
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Mosd meg az almákat, vágd őket negyedekbe, távolítsd el a magházat és vágd apró kockákra.
2. Lépés
Tedd a cserepekbe a cukorral, citromlével, a vaníliacukorral és a fahéjjal együtt.
3. Lépés
Főzd közepes lángon, amíg az alma megpuhul. Ha megpuhult, akkor pürésítsd botmixerrel.
4. Lépés
Töltsd a pürét előkészített befőttes üvegekbe, majd légmentesen zárd le őket.
5. Lépés
Fedd le az üvegeket egy törölközővel, és hagyd őket szobahőmérsékleten hűlni.
6. Lépés
Az almapüré 1-2 évig tárolható hűvös, sötét helyen. Ellenőrizd az üvegek állapotát rendszeresen, hogy biztosan jól záródjon.