HIRDETŐ

Almapüré télire

Az Almapüré télire egy igazi klasszikus hagyományos magyar édesség. Szeretnél élvezni belőle hűvösebb napokon is, akár reggelire vagy desszertként? Kövesd ezt a receptet és készítsd el ezt a finomságot!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 5 kg alma Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 1 Csomag vanília cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Mosd meg az almákat, vágd őket negyedekbe, távolítsd el a magházat és vágd apró kockákra.

2. Lépés

Tedd a cserepekbe a cukorral, citromlével, a vaníliacukorral és a fahéjjal együtt.

3. Lépés

Főzd közepes lángon, amíg az alma megpuhul. Ha megpuhult, akkor pürésítsd botmixerrel.

4. Lépés

Töltsd a pürét előkészített befőttes üvegekbe, majd légmentesen zárd le őket.

5. Lépés

Fedd le az üvegeket egy törölközővel, és hagyd őket szobahőmérsékleten hűlni.

6. Lépés

Az almapüré 1-2 évig tárolható hűvös, sötét helyen. Ellenőrizd az üvegek állapotát rendszeresen, hogy biztosan jól záródjon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új