HIRDETŐ

Almás diós sütemény

Az almák, diók és fahéj illata nélkülözhetetlen az ősz közeledtével. Süssön egy finom süteményt ön is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
16

Gyakran

  • 25 dkg A félkemény tésztája Hozzáadott
  • 25 dkg sima liszt Hozzáadott
  • 10 dkg Porcukor Hozzáadott
  • 10 dkg Kristálycukor Hozzáadott
  • 20 dkg Eszkozok Hozzáadott
  • 2 db Tojás Hozzáadott
  • 1 db sütőpor Hozzáadott
  • citromhéj Hozzáadott

Tartalom

  • 6 db nagyobb almák Hozzáadott
  • 10 dkg Aprított dió világtermény Hozzáadott
  • 1 db fahéjas cukor Hozzáadott
  • 1 db vaníliás cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Összekeverjük az összes hozzávalót a tésztához, amelyet hagyjunk pihenni a hűtőben legalább fél órán keresztül. Ezután a tésztát ketté osztjuk. Mindkét részét kinyújtjuk körülbelül 20x30 cm-es téglalappá.

2. Lépés

Reszeljük le az almákat, préseljük ki belőlük a levet és adjuk hozzá az őrölt diót, a fahéjas cukrot és a vaníliás cukrot. Egyenletesen eloszlatjuk az első tészta lapra. Fedjük le a második tészta lappal és villával picit megszurkáljuk. A széleket benyomjuk. 180°C-on 35 percig sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek