HIRDETŐ

Almás diós sütemény

Az almák, diók és fahéj illata nélkülözhetetlen az ősz közeledtével. Süssön egy finom süteményt ön is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
16

Gyakran

  • 25 dkg A félkemény tésztája Hozzáadott
  • 25 dkg sima liszt Hozzáadott
  • 10 dkg Porcukor Hozzáadott
  • 10 dkg Kristálycukor Hozzáadott
  • 20 dkg Eszkozok Hozzáadott
  • 2 db Tojás Hozzáadott
  • 1 db sütőpor Hozzáadott
  • citromhéj Hozzáadott

Tartalom

  • 6 db nagyobb almák Hozzáadott
  • 10 dkg Aprított dió világtermény Hozzáadott
  • 1 db fahéjas cukor Hozzáadott
  • 1 db vaníliás cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Összekeverjük az összes hozzávalót a tésztához, amelyet hagyjunk pihenni a hűtőben legalább fél órán keresztül. Ezután a tésztát ketté osztjuk. Mindkét részét kinyújtjuk körülbelül 20x30 cm-es téglalappá.

2. Lépés

Reszeljük le az almákat, préseljük ki belőlük a levet és adjuk hozzá az őrölt diót, a fahéjas cukrot és a vaníliás cukrot. Egyenletesen eloszlatjuk az első tészta lapra. Fedjük le a második tészta lappal és villával picit megszurkáljuk. A széleket benyomjuk. 180°C-on 35 percig sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új