HIRDETŐ
Almás diós sütemény
Az almák, diók és fahéj illata nélkülözhetetlen az ősz közeledtével. Süssön egy finom süteményt ön is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
16
Gyakran
- 25 dkg A félkemény tésztája
- 25 dkg sima liszt
- 10 dkg Porcukor
- 10 dkg Kristálycukor
- 20 dkg Eszkozok
- 2 db Tojás
- 1 db sütőpor
- citromhéj
Tartalom
- 6 db nagyobb almák
- 10 dkg Aprított dió világtermény
- 1 db fahéjas cukor
- 1 db vaníliás cukor
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Összekeverjük az összes hozzávalót a tésztához, amelyet hagyjunk pihenni a hűtőben legalább fél órán keresztül. Ezután a tésztát ketté osztjuk. Mindkét részét kinyújtjuk körülbelül 20x30 cm-es téglalappá.
2. Lépés
Reszeljük le az almákat, préseljük ki belőlük a levet és adjuk hozzá az őrölt diót, a fahéjas cukrot és a vaníliás cukrot. Egyenletesen eloszlatjuk az első tészta lapra. Fedjük le a második tészta lappal és villával picit megszurkáljuk. A széleket benyomjuk. 180°C-on 35 percig sütjük.