HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: PhotoMIX-Company

Almás mákos kevert

A hagyományos magyar desszertek közé tartozik ez az egyszerű, de nagyon finom és ízletes almás mákos kevert recept, amely ideális választás egy könnyű, de laktató desszertnek. A mák és az alma kombinációja a magyar konyha egyik legemlékezetesebb ízélményét teremti meg, amely minden bizonnyal a család összes tagjának megörvendezteti.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 100 g mák Hozzáadott
  • 1 ks csipet só Hozzáadott

Töltelék

  • 500 g alma Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 ks vanília rúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

1. lépés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Az almát mossuk meg, hámozzuk meg és reszeljük le.

2. Lépés

2. lépés: A tészta összetevőit keverjük össze egy tálban, majd adjuk hozzá az előzőleg lereszelt almát és a vanília rúdból kinyert vaníliát.

3. Lépés

3. lépés: Keverjük össze a tésztát amíg homogén nem lesz, majd öntsük egy kivajazott, 20x20 cm-es sütőformába. Sütjük a süteményt 180 fokon 45 percig, vagy amíg a teteje aranysárga nem lesz.

4. Lépés

4. lépés: Végezetül, hagyjuk a süteményt kihűlni, majd szeleteljük fel és szolgáljuk fel. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új