Forrás: Pixabay: PhotoMIX-Company
Almás mákos kevert
A hagyományos magyar desszertek közé tartozik ez az egyszerű, de nagyon finom és ízletes almás mákos kevert recept, amely ideális választás egy könnyű, de laktató desszertnek. A mák és az alma kombinációja a magyar konyha egyik legemlékezetesebb ízélményét teremti meg, amely minden bizonnyal a család összes tagjának megörvendezteti.
Hozzávalók
Tészta
- 200 g liszt
- 150 g cukor
- 100 g mák
- 1 ks csipet só
Töltelék
- 500 g alma
- 100 g cukor
- 1 ks vanília rúd
Eljárás
1. lépés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Az almát mossuk meg, hámozzuk meg és reszeljük le.
2. lépés: A tészta összetevőit keverjük össze egy tálban, majd adjuk hozzá az előzőleg lereszelt almát és a vanília rúdból kinyert vaníliát.
3. lépés: Keverjük össze a tésztát amíg homogén nem lesz, majd öntsük egy kivajazott, 20x20 cm-es sütőformába. Sütjük a süteményt 180 fokon 45 percig, vagy amíg a teteje aranysárga nem lesz.
4. lépés: Végezetül, hagyjuk a süteményt kihűlni, majd szeleteljük fel és szolgáljuk fel. Jó étvágyat!