Almás palacsinta
Készítsd el ezt az elképesztően finom almás palacsintát, amit én is rendszeresen szoktam készíteni. Nincs azonban mindegyire idő, így érdemes előre is készíteni belőle egy nagyobb adagot, ugyanis nemcsak azonnal, de pár nap múlva is isteni. Néhány gyakorlás után gyerekjáték lesz ez a recept és mindenki imádni fogja.
Hozzávalók
Palacsinta tésztához:
- 1 Csésze liszt
- 1 Csésze tej
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál cukor
Töltelékhez:
- 3 Közepes alma
- 2 evőkanál vaj
- 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál fahéj.
Cukormázhoz:
- 1⁄2 Csésze porcukor
Eljárás
Készítsd elő a palacsinta tésztát: keverd össze a lisztet, tejet, tojást, sót, olajat és cukrot egy nagy tálban. Húzd le fóliával és hagyd pihenni 30 percig a hűtőben.
Közben hámozd meg, vágd kis darabokra az almát. Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, add hozzá az almát, cukrot és fahéjat. Főzd kb. 15 percig, amíg az almák megpuhulnak. Ezalatt rendszeresen kevergesd, hogy ne égjenek le!
Miután a palacsinta tészta megpihent, süsd ki a palacsintákat egy tapadásmentes serpenyőben, amihez kis olajat használj. A legjobb, ha közepes lángon sütöd őket, így az almás töltelékkel töltött palacsinták nem égnek meg.
Töltsd meg az elkészült palacsintákat az almás keverékkel, és hajtsd össze vagy göngyöld fel őket.
Készítsd el a cukormázat: keverd össze a porcukrot és a tejet, amit csorgass a palacsintákra.