HIRDETŐ

Almás palacsinta

Készítsd el ezt az elképesztően finom almás palacsintát, amit én is rendszeresen szoktam készíteni. Nincs azonban mindegyire idő, így érdemes előre is készíteni belőle egy nagyobb adagot, ugyanis nemcsak azonnal, de pár nap múlva is isteni. Néhány gyakorlás után gyerekjáték lesz ez a recept és mindenki imádni fogja.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Palacsinta tésztához:

  • 1 Csésze liszt Hozzáadott
  • 1 Csésze tej Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott

Töltelékhez:

  • 3 Közepes alma Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 3 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál fahéj. Hozzáadott

Cukormázhoz:

  • 12 Csésze porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Készítsd elő a palacsinta tésztát: keverd össze a lisztet, tejet, tojást, sót, olajat és cukrot egy nagy tálban. Húzd le fóliával és hagyd pihenni 30 percig a hűtőben.

2. Lépés

Közben hámozd meg, vágd kis darabokra az almát. Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, add hozzá az almát, cukrot és fahéjat. Főzd kb. 15 percig, amíg az almák megpuhulnak. Ezalatt rendszeresen kevergesd, hogy ne égjenek le!

3. Lépés

Miután a palacsinta tészta megpihent, süsd ki a palacsintákat egy tapadásmentes serpenyőben, amihez kis olajat használj. A legjobb, ha közepes lángon sütöd őket, így az almás töltelékkel töltött palacsinták nem égnek meg.

4. Lépés

Töltsd meg az elkészült palacsintákat az almás keverékkel, és hajtsd össze vagy göngyöld fel őket.

5. Lépés

Készítsd el a cukormázat: keverd össze a porcukrot és a tejet, amit csorgass a palacsintákra.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új