:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/lP6rxTwMKDTs_-bw85Rv/454345537c0069ec4ac1b5204eb84f.jpeg)
Forrás: Rimma_Bondarenko from Getty Images
Almás pite mascarponéval
Ez a mascarponés almás pite az egyik kedvencem, és gyakran készítem az őszi szezonban, amikor az alma a legjobb.
Hozzávalók
- 4 darab Nagy almák
- 500 g mascarpone
- 1 bal Vaníliás cukor
- 2 darab Tojás
- 150 g porcukor
- 150 g liszt
- 1 bal sütőpor
- csipetnyi só
- citromlé
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180 fokra.
Hámozzuk meg, tisztítsuk meg és reszeljük finomra az almát. Az almák egy részét szeleteljük fel mesquite alakúra, és tegyük félre. Öntsük a citromlevet az almára, hogy ne barnuljon meg, és keverjük össze, amíg teljesen el nem keveredik.
Egy tálban keverjük össze a mascarponét, a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipet sót. Ezután adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Végül adjuk hozzá a reszelt almát, és keverjük jól össze.
Öntse a tésztát egy kizsírozott és lisztezett sütőformába, majd helyezze rá az almaszeleteket.
Süssük az almás, mascarponés süteményt körülbelül 45 percig. Ha letelt az idő, hagyjuk a süteményt még 10 percig a sütőben, majd vegyük ki, és miután kihűlt, szórjuk meg cukorral.