HIRDETŐ

Forrás: Rimma_Bondarenko from Getty Images

Almás pite mascarponéval

Ez a mascarponés almás pite az egyik kedvencem, és gyakran készítem az őszi szezonban, amikor az alma a legjobb.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 4 darab Nagy almák Hozzáadott
  • 500 g mascarpone Hozzáadott
  • 1 bal Vaníliás cukor Hozzáadott
  • 2 darab Tojás Hozzáadott
  • 150 g porcukor Hozzáadott
  • 150 g liszt Hozzáadott
  • 1 bal sütőpor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • citromlé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

Hámozzuk meg, tisztítsuk meg és reszeljük finomra az almát. Az almák egy részét szeleteljük fel mesquite alakúra, és tegyük félre. Öntsük a citromlevet az almára, hogy ne barnuljon meg, és keverjük össze, amíg teljesen el nem keveredik.

3. Lépés

Egy tálban keverjük össze a mascarponét, a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipet sót. Ezután adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Végül adjuk hozzá a reszelt almát, és keverjük jól össze.

4. Lépés

Öntse a tésztát egy kizsírozott és lisztezett sütőformába, majd helyezze rá az almaszeleteket.

5. Lépés

Süssük az almás, mascarponés süteményt körülbelül 45 percig. Ha letelt az idő, hagyjuk a süteményt még 10 percig a sütőben, majd vegyük ki, és miután kihűlt, szórjuk meg cukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új