Forrás: Alexey Borodin from Getty Images
Almás pite tejföllel
Fantasztikus almáspite receptje tejföllel.
Hozzávalók
- 4 db Közepes alma
- 200 g Kristálycukor
- 125 g Vaj
- 3 db Tojás
- 200 g sima liszt
- 1 db sütőpor
- 150 g Tejföl
- vaníliás cukor
- Fahéj
- csipetnyi só
Eljárás
Kezdjük az almatöltelék elkészítésével. Az almákat szeleteljük fel margarétákra, és 100 g cukorral és vajjal együtt pirítsuk meg őket egy serpenyőben.
Közben készítsük el a tésztát. Egy nagy tálban keverjük össze a tojásokat és a maradék 100 g cukrot, majd adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és egy csipet sót.
Kenjünk ki egy tepsit, és szórjuk meg liszttel. Helyezzük a tésztát a sütőlemezre úgy, hogy a szélei megemelkedjenek.
Egy tálban keverjük össze a tejfölt a cukorral, és öntsük a keveréket a tésztára.
Helyezze a felszeletelt almát a tészta tetejére.
Süssük a tortát 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig. Kivétel után hagyjuk kihűlni a tepsiben, majd a finom íz érdekében enyhén szórjuk meg vaníliás cukorral és fahéjjal.