HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Almás pudingos krémes

Velem együtt talán sokan vagyunk olyanok, akik szeretjük a hagyományos édes süteményeket, emellett pedig nem vetjük meg egy jó puding ízét sem. Az Almás pudingos krémes egy olyan recept, amit egyszerűen imádok.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 450 gr pudingpor (vaníliás) Hozzáadott
  • 8 ks tojás Hozzáadott
  • 400 gr cukor Hozzáadott
  • 350 gr liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 6 ks nagyobb alma Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 600 ml tej Hozzáadott
  • 200 gr vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is vegyük elő a hozzávalókat a hűtőből, így időben kiengednek. Ez fontos, mivel a hozzávalók jobban összeérnek, ha szobahőmérsékleten vannak.

2. Lépés

A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét üssük egy nagy tálba, a sárgáját pedig kisebb tálba.

3. Lépés

A tojásfehérjét verjük kemény habbá, ezzel még könnyedebb lesz majd a tészta.

4. Lépés

A tojássárgát keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és a sütőport.

5. Lépés

Az almát tisztítsuk meg, majd reszeljük le. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a fahéjat.

6. Lépés

A tésztához keverjük hozzá az almás keveréket, majd óvatosan hozzávesszük a keményre vert tojásfehérjét is.

7. Lépés

Az egészet öntsük egy kivajazott tepsibe, majd a 180 fokra előmelegített sütőben süssük 30-35 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.

8. Lépés

A pudingot főzzük meg a tejjel a csomagoláson található utasítás szerint, majd hagyjuk kihűlni.

9. Lépés

A kihűlt sütire kenjük rá a pudingot.

10. Lépés

A vajat habosítsuk fel (elektromos robotgéppel a leggyorsabb), majd kanalanként dolgozzuk hozzá a pudingot, amíg krémes állagot nem kapunk.

11. Lépés

A krémes pudingot terítsük szét a sütemény tetején, majd rakjuk be a hűtőbe legalább 2 órára.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új