Forrás: Pixabay: RitaE
Almás pudingos krémes
Velem együtt talán sokan vagyunk olyanok, akik szeretjük a hagyományos édes süteményeket, emellett pedig nem vetjük meg egy jó puding ízét sem. Az Almás pudingos krémes egy olyan recept, amit egyszerűen imádok.
Hozzávalók
- 450 gr pudingpor (vaníliás)
- 8 ks tojás
- 400 gr cukor
- 350 gr liszt
- 1 Csomag sütőpor
- 6 ks nagyobb alma
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1⁄2 teáskanál Fahéj
- 600 ml tej
- 200 gr vaj
Eljárás
Először is vegyük elő a hozzávalókat a hűtőből, így időben kiengednek. Ez fontos, mivel a hozzávalók jobban összeérnek, ha szobahőmérsékleten vannak.
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét üssük egy nagy tálba, a sárgáját pedig kisebb tálba.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, ezzel még könnyedebb lesz majd a tészta.
A tojássárgát keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és a sütőport.
Az almát tisztítsuk meg, majd reszeljük le. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a fahéjat.
A tésztához keverjük hozzá az almás keveréket, majd óvatosan hozzávesszük a keményre vert tojásfehérjét is.
Az egészet öntsük egy kivajazott tepsibe, majd a 180 fokra előmelegített sütőben süssük 30-35 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
A pudingot főzzük meg a tejjel a csomagoláson található utasítás szerint, majd hagyjuk kihűlni.
A kihűlt sütire kenjük rá a pudingot.
A vajat habosítsuk fel (elektromos robotgéppel a leggyorsabb), majd kanalanként dolgozzuk hozzá a pudingot, amíg krémes állagot nem kapunk.
A krémes pudingot terítsük szét a sütemény tetején, majd rakjuk be a hűtőbe legalább 2 órára.