HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Almás rétes leveles tésztával, ahogy a nagymama szokta készíteni

Ezt a finom almás rétes receptet a nagymamámtól kaptam, aki viszont az édesanyjától tanulta. Számtalanszor elkészítettem már, és mindig nagy sikere van, különösen a hidegebb őszi és téli hónapokban. Az édes alma és a ropogós leveles tészta ellenállhatatlanná teszi ezt a klasszikust.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 Csomag leveles tészta Hozzáadott
  • 1 kg alma Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 4 Tablespoon zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A leveles tésztás almás rétes sütéséhez először hámozza meg az almát, és vágja vékony szeletekre. Úgy tapasztaltam, hogy egy jó almahámozó és szeletelő nagyon hasznos lehet ebben.

2. Lépés

Keverjük össze az almaszeleteket a cukorral és a fahéjjal egy nagy tálban. Ezt a keveréket tegyük félre, hogy a cukor ki tudja szívni a levét az almákból. Ez a technika intenzívebb ízt ad a tölteléknek.

3. Lépés

Amíg az alma pácolódik, lisztezett felületen nyújtsuk ki a leveles tésztát. Fontos, hogy a tészta elég vékony legyen ahhoz, hogy könnyen feltekerhető legyen, de elég vastag ahhoz, hogy a tölteléket meg tudja tartani.

4. Lépés

Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, és pirítsuk meg benne a zsemlemorzsát aranybarnára. Ez extra textúrát ad a tölteléknek, és segít felszívni a felesleges szaftot, hogy a tészta ne legyen nedves.

5. Lépés

A pirított morzsát egyenletesen oszlassuk el a tésztán, majd helyezzük rá az almás keveréket. Óvatosan tekerjük fel a tésztát, de ügyeljünk arra, hogy ne maradjanak rések, ahonnan a gyümölcslé ki tudna szökni.

6. Lépés

Helyezze a réteslapokat egy tepsire, és kenje meg felvert tojással. Ezáltal a rétes szép fényes lesz.

7. Lépés

Süssük a réteslapot 180°C-os sütőben kb. 40-45 percig, vagy amíg aranybarnára sül.

8. Lépés

A leveles almás réteslapot hagyjuk kihűlni, mielőtt felvágjuk, és tálalás előtt megszórjuk porcukorral. Én a réteseket inkább melegen tálalom, de hidegen is nagyon finom.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új