Forrás: FB: DOBRÉ RECEPTY terapeuticko#kuchárska mini#megaskupinka
Almás vaníliás süti
Az almás pite vaníliás pudinggal fordítva az egyik legkedveltebb őszi és téli desszertem.
Hozzávalók
Alma keverék:
- 10 darab alma
- 1 csomagolás vaníliás cukor
- 3 kanalak zsemlemorzsa
Eszközök
- 3 db tojás
- 160 g kristálycukor
- 100 ml olaj
- 100 ml meleg víz
- 250 g félig durva liszt
- 1 csomagolás sütőpor
- csipetnyi só
Krém:
- 1⁄2 l tej
- 3 kanalak kristálycukor
- 2 csomagok Vanília pudingpor
- 100 g vaj
- 2 csomagok tejföl
Eljárás
A meleket megtisztítjuk, kivágjuk a magházat és apró darabokra vágjuk őket.
Egy kisebb, magasabb szélű tepsit sütőpapírral borítunk, megszórjuk zsemlemorzsával, rendezzük bele az almákat, amelyeket vaníliás cukorral szórunk meg.
Az almára öntjük a tésztát, amit a sütőben, körülbelül 30 percig, 170 fokon sütünk.
Tészta - a tojássárgáját cukorral kemény habbá verjük.
Hozzáadjuk a meleg vizet az olajhoz, majd fokozatosan beledolgozzuk a lisztet és a sütőport.
Végül kemény habot verünk a fehérjékből egy csipet sóval.
Hó beleejtjük a tésztába.
A kihűlt tésztát átfordítjuk egy másik tepsire, levesszük a sütőpapírt, megkenjük krémmel és megszórjuk porcukorral.
Krém - tejjel, cukorral és pudingporral főzzük a sűrű pudingot.
A forró pudingba keverünk vajat a főzőkanállal.
Hagyjuk kihűlni és verjük fel kézi elektromos habverővel.
Ezt követően részenként belekeverjük a tejfölt.