HIRDETŐ

Forrás: zeleno from Getty Images Pro

Amerikai áfonyás pite

Ma megosztom veletek a klasszikus amerikai áfonyás pite kedvenc változatát. Ez egy egyszerű és egyszerű recept, amit már számtalanszor elkészítettem. Első pillantásra úgy tűnhet, hogy ezt a pitét kihívást jelent elkészíteni, de valójában nagyon egyszerű, ha követed a lépéseket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g Áfonya Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 100 g Kristálycukor Hozzáadott
  • 125 g Vaj Hozzáadott
  • 1 Kanálok méz Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • Teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 1 db tojás Hozzáadott
  • Búzadara cukor a megszóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, és előkészítünk egy 26 cm átmérőjű kerek tortaformát.

2. Lépés

Egy tálban keverjük össze a lisztet a sóval és a cukorral. Ezt a lépést követően adjuk hozzá a vajat, és formáljunk ropogós tésztát.

3. Lépés

Vegyük ki a tészta egyharmadát, és tegyük félre. A maradék tésztát óvatosan nyomkodjuk a formába, hogy az alját és a széleit is befedje. Erre azért van szükség, mert az áfonyás töltelék elég folyós, és ügyelnünk kell arra, hogy ne folyjon ki.

4. Lépés

Mossuk meg az áfonyát és csepegtessük le. Ezután keverjük össze a mézzel és a vaníliakivonattal. Az áfonyás tölteléket egyenletesen oszlassuk el a piteformában lévő tésztán.

5. Lépés

Végül fogjuk a tészta maradék harmadát, és készítsük el a pite felső rétegét.

6. Lépés

Szórja meg a tetejét áfonyával és porcukorral, hogy szép aranyszínű legyen.

7. Lépés

Süsse az amerikai áfonyás pitét az előmelegített sütőben körülbelül 50 percig, amíg a szélei szép aranybarnára, a teteje pedig ropogósra sül.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új