HIRDETŐ

Forrás: Elena Photo from Canva

Amerikai burgonya a héjában

Ez a héjában sült amerikai burgonya receptje gyorsan a kedvencünkké vált nálunk. Ez a ropogós burgonyahéj és a puha, sült belseje tökéletes kombinációja.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 darab Nagy burgonya Hozzáadott
  • 4 kanalak Olívaolaj Hozzáadott
  • Só és fekete bors a fűszerezéshez Hozzáadott
  • 1 kanál őrölt paprika Hozzáadott
  • 2 gallyak Rosemary Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdjük a burgonya alapos megmosásával. Én nem hámozom meg őket, mert a héj kulcsfontosságú ebben a receptben.

2. Lépés

Ezután vágja a burgonyát negyedekre.

3. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a burgonyát. Süssük mindkét oldalukat aranybarnára.

4. Lépés

Ezután szórja meg a burgonyát sóval, őrölt paprikával és fekete borssal. Keverjük meg és süssük néhány percig.

5. Lépés

Végül adja hozzá a rozmaringágakat, és hagyja a burgonyát még néhány percig a serpenyőben. A rozmaring nagyszerű aromát és ízt ad a burgonyának.

6. Lépés

Tegyük át a burgonyát egy tepsibe, és 180°C-os sütőben süssük kb. 30 percig, vagy amíg szép aranyszínű nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új