Forrás: Elena Photo from Canva
Amerikai burgonya a héjában
Ez a héjában sült amerikai burgonya receptje gyorsan a kedvencünkké vált nálunk. Ez a ropogós burgonyahéj és a puha, sült belseje tökéletes kombinációja.
Hozzávalók
- 4 darab Nagy burgonya
- 4 kanalak Olívaolaj
- Só és fekete bors a fűszerezéshez
- 1 kanál őrölt paprika
- 2 gallyak Rosemary
Eljárás
Kezdjük a burgonya alapos megmosásával. Én nem hámozom meg őket, mert a héj kulcsfontosságú ebben a receptben.
Ezután vágja a burgonyát negyedekre.
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a burgonyát. Süssük mindkét oldalukat aranybarnára.
Ezután szórja meg a burgonyát sóval, őrölt paprikával és fekete borssal. Keverjük meg és süssük néhány percig.
Végül adja hozzá a rozmaringágakat, és hagyja a burgonyát még néhány percig a serpenyőben. A rozmaring nagyszerű aromát és ízt ad a burgonyának.
Tegyük át a burgonyát egy tepsibe, és 180°C-os sütőben süssük kb. 30 percig, vagy amíg szép aranyszínű nem lesz.