HIRDETŐ
Forrás: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Ananászos csirkemell ragu
Recept a lédús csirkemell ananásszal és rizzsel.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 600 g csirkemell
- 1 konzervek ananász
- 1 TK őrölt paprika - édes
- 1 TK őrölt fekete bors
- 1 TK vegeta
- 1 TK burgonyakeményítő
- porcukor
- Só
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A csirke mellét megmossuk és szeletekre vágjuk.
2. Lépés
Felmelegítjük az olajat a serpenyőben és mindkét oldalukon megpirítjuk a csirke szeleteket.
3. Lépés
Ízesítsük sóval, paprikával, fűszerekkel és vegetával.
4. Lépés
A csirke szeleteket egy kis vízzel öntözzük le, és körülbelül 20 percig pároljuk lefedve.
5. Lépés
A konzerv ananászt leszűrjük, és a levét félretesszük.
6. Lépés
Hozzáadjuk az ananász darabokat a húshoz, és együtt pároljuk.
7. Lépés
Egy tálban keverjük össze az ananászlé egy részét a kukoricakeményítővel, és ezzel sűrítsük be a szószt. Jobb ízélményért adjunk hozzá a szószhoz még porcukrot.