HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: sharonang

Ananászos süti

A sütés mindig is a hobbim volt, és erre a gyümölcsös dessertre különösen büszke vagyok. Sokszor készítettem már el az ananászos süteményt, és minden alkalommal nagy sikert arattam vele.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
15
  • 600 g ananász (friss vagy konzerv) Hozzáadott
  • 250 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 150 g porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 150 ml tej Hozzáadott
  • 100 ml olaj Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Első lépésként a sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Ezt ajánlom mindig a tésztakészítés előtt megtenni, óriási különbséget jelent az eredményben.

2. Lépés

Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Jó, ha alaposan összekevered őket, hogy a sütőpor eloszlatható legyen a tésztában.

3. Lépés

A tojásokat egy másik tálba ütjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat. Kézi habverővel ügyesen összekeverjük őket, míg homogén keveréket nem kapunk.

4. Lépés

Az ananászt apró darabokra vágjuk, és félretesszük. Amennyiben lehetséges, mindig használj friss ananászt, mert sokkal ízletesebb lesz a sütemény.

5. Lépés

A tojásos keveréket hozzáöntjük a lisztes keverékhez, majd alaposan összekeverjük. Ügyeljünk arra, hogy ne keverjük túl az anyagot, mert ez befolyásolhatja a süti állagát.

6. Lépés

Hozzáadjuk az aprított ananászt és finoman beleforgatjuk a tésztába.

7. Lépés

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 25-30 percig sütjük, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.

8. Lépés

Amikor kész, hagyjuk a sütit hűlni, majd szeleteljük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új