Forrás: Pixabay: sharonang
Ananászos süti
A sütés mindig is a hobbim volt, és erre a gyümölcsös dessertre különösen büszke vagyok. Sokszor készítettem már el az ananászos süteményt, és minden alkalommal nagy sikert arattam vele.
Hozzávalók
- 600 g ananász (friss vagy konzerv)
- 250 g önserkentő liszt
- 150 g porcukor
- 1 Csomag sütőpor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 150 ml tej
- 100 ml olaj
- 4 tojás
Eljárás
Első lépésként a sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Ezt ajánlom mindig a tésztakészítés előtt megtenni, óriási különbséget jelent az eredményben.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Jó, ha alaposan összekevered őket, hogy a sütőpor eloszlatható legyen a tésztában.
A tojásokat egy másik tálba ütjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat. Kézi habverővel ügyesen összekeverjük őket, míg homogén keveréket nem kapunk.
Az ananászt apró darabokra vágjuk, és félretesszük. Amennyiben lehetséges, mindig használj friss ananászt, mert sokkal ízletesebb lesz a sütemény.
A tojásos keveréket hozzáöntjük a lisztes keverékhez, majd alaposan összekeverjük. Ügyeljünk arra, hogy ne keverjük túl az anyagot, mert ez befolyásolhatja a süti állagát.
Hozzáadjuk az aprított ananászt és finoman beleforgatjuk a tésztába.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 25-30 percig sütjük, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Amikor kész, hagyjuk a sütit hűlni, majd szeleteljük.