HIRDETŐ

Forrás: Jennifer for Adobe Stock

Aromás keleti ánizsos keksz karácsonyra

Ezt a csodálatos ánizsos kekszreceptet mindig a karácsonyra és a nagymamám konyhájának édes illatára asszociálom. Minden évben elkészítjük ezeket a finom kekszeket, és életben tartjuk a családi karácsonyi hagyományt. Nagymamám patikamérlegét természetesen az ánizs és a cukor tökéletes keverékének meghatározásához is használom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
35
  • 3 Tojás Hozzáadott
  • 250 g cukor Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Ánizs, őrölt Hozzáadott
  • 375 g liszt Hozzáadott
  • 1 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Az ánizsos keksz elkészítéséhez először verjük fel a tojásokat egy tálban habosra. Ügyeljünk arra, hogy a tojásokat nagyon jól verjük fel, mert ez segít abban, hogy a kekszek később szép és habosak legyenek.

2. Lépés

Most lassan hozzáadjuk a cukrot és az őrölt ánizst, és mindent jól elkeverünk. A jó keverék döntő fontosságú a kekszek ízéhez és sikeréhez, ezért szánjunk rá egy kis időt.

3. Lépés

Egy külön tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. Ezután adjuk ezt a keveréket a tojásos keverékhez, és gyúrjuk a tésztát, amíg sima nem lesz, és már nem ragad a tálhoz.

4. Lépés

Most jön a legfontosabb rész: hagyjuk a tésztát legalább 24 órát, de lehetőleg 48 órát pihenni. Ez a pihenési idő azért fontos, hogy az ánizs íze megfelelően ki tudjon fejlődni, és a kekszek később elnyerjék egyedi ízüket.

5. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát. Vágjuk ki a kekszeket, és helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire.

6. Lépés

Süssük az ánizsos kekszet kb. 10-12 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Minden sütő kicsit más, ezért tartsa szemmel a kekszeket, hogy ne égjenek meg. Díszítse az ánizsos kekszet tetszés szerint, és élvezze.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új