HIRDETŐ

Forrás: papkin by Getty Images

"Arroz con Pollo" (csirke rizzsel) - Hagyományos latin-amerikai étel.

Az Arroz con Pollo egy spanyol recept, amelyet már sokszor elkészítettem, és a családom egyik kedvence. Bizonyára a csirke, a fűszerek és a zamatos rizs ízletes keveréke az, ami igazán különleges. minden egyes adag egy kalandos utazás Latin-Amerikába. Szóval, ha készen állsz arra, hogy belevessz az andalúz konyhába, akkor vágjunk bele!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Csirkecombok Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 Tablespoon olívaolaj Hozzáadott
  • 1 kockára vágva hagyma Hozzáadott
  • 3 apróra vágott gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 kis Pirospaprika, kockára vágva Hozzáadott
  • 400 g Rizs Hozzáadott
  • 1 Tablespoon paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Paprikapor Hozzáadott
  • 1 Teáskanál kömény Hozzáadott
  • 750 ml csirkeleves Hozzáadott
  • 100 g borsó Hozzáadott
  • Egy csokor koriander Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Az "Arroz con pollo" recept elkészítéséhez először sóval és borssal fűszerezzük a csirkecombokat.

2. Lépés

Hevítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, és süssük a csirkecombokat, amíg aranyszínűre és ropogósra sülnek. Ez a barnulás azért fontos, hogy a combok mély ízt kapjanak, ezért ne próbálja meg kihagyni ezt a lépést.

3. Lépés

Vegye ki a csirkét a serpenyőből, és tegye félre. Ugyanebben a serpenyőben adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát és a paprikát, és pároljuk puhára.

4. Lépés

Adja hozzá a rizst a serpenyőbe, és addig keverje, amíg jól összekeveredik a zöldségekkel. Ekkor kezd kialakulni a finom íz.

5. Lépés

Adja hozzá a paradicsompürét, a paprikát és a köményt, és keverje addig, amíg a rizs egyenletesen be nem vonja a rizst. Ezek a fűszerek kulcsfontosságúak ebben az ételben, ezért ne szégyenlősködjünk, amikor hozzáadjuk őket.

6. Lépés

Adjuk hozzá a csirkealaplevet, és keverjük addig, amíg minden jól el nem keveredik.

7. Lépés

Tegye a csirkecombokat a rizs tetejére, csökkentse a hőfokot alacsonyra, fedje le a serpenyőt, és hagyja párolódni 20-25 percig. Egyébként fontos, hogy ne kevergessük túl gyakran, nehogy a rizs túlfőjön.

8. Lépés

Most adjuk hozzá a borsót, és főzzük további 5-10 percig, amíg a folyadékot felszívja.

9. Lépés

Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel az "Arroz con pollo"-t.

10. Lépés

Ez a recept elmerül Latin-Amerika gazdag és változatos konyhájában. Ez egy egyszerű, mégis ízletes finomság. Buen provecho!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek