HIRDETŐ

Forrás: papkin by Getty Images

"Arroz con Pollo" (csirke rizzsel) - Hagyományos latin-amerikai étel.

Az Arroz con Pollo egy spanyol recept, amelyet már sokszor elkészítettem, és a családom egyik kedvence. Bizonyára a csirke, a fűszerek és a zamatos rizs ízletes keveréke az, ami igazán különleges. minden egyes adag egy kalandos utazás Latin-Amerikába. Szóval, ha készen állsz arra, hogy belevessz az andalúz konyhába, akkor vágjunk bele!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Csirkecombok Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 Tablespoon olívaolaj Hozzáadott
  • 1 kockára vágva hagyma Hozzáadott
  • 3 apróra vágott gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 kis Pirospaprika, kockára vágva Hozzáadott
  • 400 g Rizs Hozzáadott
  • 1 Tablespoon paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Paprikapor Hozzáadott
  • 1 Teáskanál kömény Hozzáadott
  • 750 ml csirkeleves Hozzáadott
  • 100 g borsó Hozzáadott
  • Egy csokor koriander Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Az "Arroz con pollo" recept elkészítéséhez először sóval és borssal fűszerezzük a csirkecombokat.

2. Lépés

Hevítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, és süssük a csirkecombokat, amíg aranyszínűre és ropogósra sülnek. Ez a barnulás azért fontos, hogy a combok mély ízt kapjanak, ezért ne próbálja meg kihagyni ezt a lépést.

3. Lépés

Vegye ki a csirkét a serpenyőből, és tegye félre. Ugyanebben a serpenyőben adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát és a paprikát, és pároljuk puhára.

4. Lépés

Adja hozzá a rizst a serpenyőbe, és addig keverje, amíg jól összekeveredik a zöldségekkel. Ekkor kezd kialakulni a finom íz.

5. Lépés

Adja hozzá a paradicsompürét, a paprikát és a köményt, és keverje addig, amíg a rizs egyenletesen be nem vonja a rizst. Ezek a fűszerek kulcsfontosságúak ebben az ételben, ezért ne szégyenlősködjünk, amikor hozzáadjuk őket.

6. Lépés

Adjuk hozzá a csirkealaplevet, és keverjük addig, amíg minden jól el nem keveredik.

7. Lépés

Tegye a csirkecombokat a rizs tetejére, csökkentse a hőfokot alacsonyra, fedje le a serpenyőt, és hagyja párolódni 20-25 percig. Egyébként fontos, hogy ne kevergessük túl gyakran, nehogy a rizs túlfőjön.

8. Lépés

Most adjuk hozzá a borsót, és főzzük további 5-10 percig, amíg a folyadékot felszívja.

9. Lépés

Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel az "Arroz con pollo"-t.

10. Lépés

Ez a recept elmerül Latin-Amerika gazdag és változatos konyhájában. Ez egy egyszerű, mégis ízletes finomság. Buen provecho!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új