Forrás: papkin by Getty Images
"Arroz con Pollo" (csirke rizzsel) - Hagyományos latin-amerikai étel.
Az Arroz con Pollo egy spanyol recept, amelyet már sokszor elkészítettem, és a családom egyik kedvence. Bizonyára a csirke, a fűszerek és a zamatos rizs ízletes keveréke az, ami igazán különleges. minden egyes adag egy kalandos utazás Latin-Amerikába. Szóval, ha készen állsz arra, hogy belevessz az andalúz konyhába, akkor vágjunk bele!
Hozzávalók
- 4 Csirkecombok
- só és bors ízlés szerint
- 2 Tablespoon olívaolaj
- 1 kockára vágva hagyma
- 3 apróra vágott gerezd fokhagyma
- 1 kis Pirospaprika, kockára vágva
- 400 g Rizs
- 1 Tablespoon paradicsompüré
- 1 Teáskanál Paprikapor
- 1 Teáskanál kömény
- 750 ml csirkeleves
- 100 g borsó
- Egy csokor koriander
Eljárás
Az "Arroz con pollo" recept elkészítéséhez először sóval és borssal fűszerezzük a csirkecombokat.
Hevítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, és süssük a csirkecombokat, amíg aranyszínűre és ropogósra sülnek. Ez a barnulás azért fontos, hogy a combok mély ízt kapjanak, ezért ne próbálja meg kihagyni ezt a lépést.
Vegye ki a csirkét a serpenyőből, és tegye félre. Ugyanebben a serpenyőben adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát és a paprikát, és pároljuk puhára.
Adja hozzá a rizst a serpenyőbe, és addig keverje, amíg jól összekeveredik a zöldségekkel. Ekkor kezd kialakulni a finom íz.
Adja hozzá a paradicsompürét, a paprikát és a köményt, és keverje addig, amíg a rizs egyenletesen be nem vonja a rizst. Ezek a fűszerek kulcsfontosságúak ebben az ételben, ezért ne szégyenlősködjünk, amikor hozzáadjuk őket.
Adjuk hozzá a csirkealaplevet, és keverjük addig, amíg minden jól el nem keveredik.
Tegye a csirkecombokat a rizs tetejére, csökkentse a hőfokot alacsonyra, fedje le a serpenyőt, és hagyja párolódni 20-25 percig. Egyébként fontos, hogy ne kevergessük túl gyakran, nehogy a rizs túlfőjön.
Most adjuk hozzá a borsót, és főzzük további 5-10 percig, amíg a folyadékot felszívja.
Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel az "Arroz con pollo"-t.
Ez a recept elmerül Latin-Amerika gazdag és változatos konyhájában. Ez egy egyszerű, mégis ízletes finomság. Buen provecho!