Forrás: Mykola Lunov from Canva
Articsóka szelet
A sertésnyakszelet az egyik kedvenc húsételem. Ez egy szenzációs módja a szaftos, ízletes szelet elkészítésének, amely mindig lenyűgözi a családot és a barátokat.
Hozzávalók
- 500 g Grub
- 1 darab hagyma
- 1 darab Tojás
- 2 kanalak zsemlemorzsa
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 fogak fokhagyma
- Vaj a sütéshez
Eljárás
Kezdje a hús előkészítésével. A nyakat vágjuk fel 4 egyforma darabra. Fontos, hogy az összes szelet hasonló vastagságú legyen, hogy egyenletesen süljön meg.
Készítse el a fűszerkeveréket. Tegyük a zsemlemorzsát, a sót, a borsot és a préselt fokhagymát egy tálba. Keverje jól össze a hozzávalókat, így a fűszerek íze jobban eloszlik a karajon.
Törjön fel egy tojást egy másik tálba. Használjon közepes méretű tojást, mivel a nagy tojás túl nedves lesz a bevonat.
Minden szeletet először a tojásba, majd a zsemlemorzsa-fűszerkeverékbe mártjuk. Ismételje meg a műveletet, amíg az összes szeletet bepanírozzuk.
Melegítsünk fel egy serpenyőt vajjal. Amikor a vaj sisteregni kezd, adjuk hozzá a karajszeleteket. Célszerű a hőfokot közepes fokozaton tartani - ez biztosítja, hogy a szelet jól átsüljön, de ne égjen meg.
Süssük a szeleteket mindkét oldalukon aranybarnára. Ez oldalanként kb. 4-5 percet vesz igénybe, de mindig figyeljük a szelet színét és állagát, hogy meggyőződjünk róla, hogy kész.
Tálalja forrón, lehetőleg kedvenc köretével, például burgonyával, salátával vagy káposztasalátával. Jó étvágyat!