HIRDETŐ

Forrás: Mykola Lunov from Canva

Articsóka szelet

A sertésnyakszelet az egyik kedvenc húsételem. Ez egy szenzációs módja a szaftos, ízletes szelet elkészítésének, amely mindig lenyűgözi a családot és a barátokat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Grub Hozzáadott
  • 1 darab hagyma Hozzáadott
  • 1 darab Tojás Hozzáadott
  • 2 kanalak zsemlemorzsa Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 fogak fokhagyma Hozzáadott
  • Vaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdje a hús előkészítésével. A nyakat vágjuk fel 4 egyforma darabra. Fontos, hogy az összes szelet hasonló vastagságú legyen, hogy egyenletesen süljön meg.

2. Lépés

Készítse el a fűszerkeveréket. Tegyük a zsemlemorzsát, a sót, a borsot és a préselt fokhagymát egy tálba. Keverje jól össze a hozzávalókat, így a fűszerek íze jobban eloszlik a karajon.

3. Lépés

Törjön fel egy tojást egy másik tálba. Használjon közepes méretű tojást, mivel a nagy tojás túl nedves lesz a bevonat.

4. Lépés

Minden szeletet először a tojásba, majd a zsemlemorzsa-fűszerkeverékbe mártjuk. Ismételje meg a műveletet, amíg az összes szeletet bepanírozzuk.

5. Lépés

Melegítsünk fel egy serpenyőt vajjal. Amikor a vaj sisteregni kezd, adjuk hozzá a karajszeleteket. Célszerű a hőfokot közepes fokozaton tartani - ez biztosítja, hogy a szelet jól átsüljön, de ne égjen meg.

6. Lépés

Süssük a szeleteket mindkét oldalukon aranybarnára. Ez oldalanként kb. 4-5 percet vesz igénybe, de mindig figyeljük a szelet színét és állagát, hogy meggyőződjünk róla, hogy kész.

7. Lépés

Tálalja forrón, lehetőleg kedvenc köretével, például burgonyával, salátával vagy káposztasalátával. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új