HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : 11082974

"Ausstecherle" karácsonyi recept

Az "Ausstecherle" receptje anyukámtól származik, aki minden karácsonykor számos tálcányi ilyen finom kekszet sütött. Mivel könnyen kivághatóak, nemcsak igazi szemet gyönyörködtetőek, hanem a gyerekekkel való sütéshez is nagyszerűek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
40
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 1 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • Különböző süti kivágók Hozzáadott
  • Porcukor a porcukorhoz (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Az "Austecherle" keksz sütéséhez először keverje össze a lisztet a sütőporral egy nagy keverőtálban. Javaslom, hogy időt és gondosságot fordítson ezekre az első lépésekre, hogy elkerülje a csomóképződést.

2. Lépés

Ezután adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipet sót. A vajat vágjuk apró darabokra, és a tojásokkal együtt adjuk a lisztes keverékhez.

3. Lépés

Most gyúrjon mindent sima tésztává a kezével. Ez a lépés egy kis türelmet és kézügyességet igényel, de ez teszi ezt a receptet olyan bájossá.

4. Lépés

A kész tésztát csomagolja fóliába, és hagyja pihenni a hűtőben körülbelül egy órát. Ez a lépés azért fontos, mert így könnyebb a tésztát kitekerni és kivágni.

5. Lépés

Ezután lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vastagságúra sodorjuk ki a tésztát, és vágjuk ki a kívánt formákat. Ha a tészta a kivágás során ragad, egyszerűen használjon több lisztet.

6. Lépés

Helyezze a kivágott kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütő 160 °C) kb. 10-15 perc alatt süsse aranybarnára.

7. Lépés

Vegye ki a megsült Ausstecherle kekszet a sütőből, és hagyja kihűlni egy rácson. Ha szeretné, a kekszeket porcukorral meghintheti.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új