HIRDETŐ

Forrás: Soumen59 for Pixabay

Ázsiai "Biriyani" curry csirkével és basmati rizzsel

A biryani egy kiadós ázsiai rizsétel. Az aromás basmati rizst fűszeres paradicsomos-currys mártásban párolják, és csirkével tálalják, mint egy kiadós pörköltet. Az ázsiai csirke-curry-rizs ételhez egy kis idő kell, de különleges ízélményt nyújt!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Mosott basmati rizs Hozzáadott
  • 500 g Csirke darabok Hozzáadott
  • 3 kockára vágva hagyma Hozzáadott
  • 3 pürésített Paradicsom Hozzáadott
  • 200 g joghurt Hozzáadott
  • 2 Tablespoon Gyömbér-fokhagyma paszta Hozzáadott
  • 2 zöld Chilipaprika, félbevágva Hozzáadott
  • 4 szegfűszeg Hozzáadott
  • 3 Kardamom hüvelyek Hozzáadott
  • 2 Fahéjrudak Hozzáadott
  • 1 Teáskanál kömény Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Kurkuma por Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Piros chilipor Hozzáadott
  • 1 Teáskanál garam masala Hozzáadott
  • 2 Babérlevél Hozzáadott
  • 4 Tablespoon Étolaj vagy ghí Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A biriyani recept elkészítése azzal kezdődik, hogy a basmati rizst körülbelül 30 percig vízben áztatjuk. Ez a lépés szerintem elengedhetetlen, mert ez adja meg a rizs tökéletes állagát.

2. Lépés

Amíg a rizs áztatja, egy mély serpenyőben felhevítjük az olajat. Én a ghít szeretem a diós íze miatt, ami nagyon jól illik ehhez az ételhez.

3. Lépés

Ha az olaj felforrósodott, adjuk hozzá a szegfűszeget, a kardamomgubót, a fahéjrudat és a köményt, és keverjük 1-2 percig, amíg a fűszerek ropogni kezdenek. Itt vigyázzunk, a fűszerek nem éghetnek meg!

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá a kockára vágott hagymát, a zöld chilit és a babérlevelet, és addig pirítsuk, amíg a hagyma aranyszínű nem lesz.

5. Lépés

Most adjuk hozzá a fűszertésztát, a paradicsomot, a kurkumaport, a piros chiliport és a sót, majd keverjük jól össze.

6. Lépés

Ha a paradicsom megpuhult, adjuk hozzá a csirkét, és főzzük kb. 10 percig, amíg átsül.

7. Lépés

Most adjuk hozzá a joghurtot és a garam masalát a biriyani tálhoz, és keverjük össze újra.

8. Lépés

Végül szűrjük le a beáztatott rizst, és adjuk hozzá a serpenyőhöz. Az egyenletes főzés érdekében a rizst teljesen be kell fednie a mártásnak. Kis lángon kb. 20 percig pároljuk, amíg a rizs az összes vizet magába szívja. Tálalja az indiai biryanit melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új