HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Babfőzelék füstölt oldalassal

Tápláló lélekmelengető a hűvös napokra - a babfőzelék elkészítése rendkívül egyszerű, és ráadásul pénztárcabarát és rendkívül laktató is egyben.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 30 dkg fejtett száraz bab Hozzáadott
  • 30 dkg füstölt oldalas Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 3 ek finomliszt Hozzáadott
  • 5 dkg sertészsír Hozzáadott
  • 2 ek tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

160 perc.
1. Lépés

Áztassuk be a babot egy éjszakán át.

2. Lépés

Egy lábasban 1,5 liter vízben megfőzzük a beáztatott babot és a füstölt oldalast. Adjuk hozzá a fej hagymát (egészben), sót és zúzott fokhagymát. Amikor a hagymafej kezd szétfőni, szedjük ki az edényből.

3. Lépés

Amikor a bab és a sertéshús megfőtt (kb. 1,5 óra), a füstölt húst kiszedjük és a liszttel és a zsírral elkészített rántást hozzáadjuk a főzelékhez.

4. Lépés

Végül a tejfölt is belekeverjük és felforraljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új