HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Babfőzelék füstölt oldalassal
Tápláló lélekmelengető a hűvös napokra - a babfőzelék elkészítése rendkívül egyszerű, és ráadásul pénztárcabarát és rendkívül laktató is egyben.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 30 dkg fejtett száraz bab
- 30 dkg füstölt oldalas
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 3 ek finomliszt
- 5 dkg sertészsír
- 2 ek tejföl
HIRDETŐ
Eljárás
160 perc.
1. Lépés
Áztassuk be a babot egy éjszakán át.
2. Lépés
Egy lábasban 1,5 liter vízben megfőzzük a beáztatott babot és a füstölt oldalast. Adjuk hozzá a fej hagymát (egészben), sót és zúzott fokhagymát. Amikor a hagymafej kezd szétfőni, szedjük ki az edényből.
3. Lépés
Amikor a bab és a sertéshús megfőtt (kb. 1,5 óra), a füstölt húst kiszedjük és a liszttel és a zsírral elkészített rántást hozzáadjuk a főzelékhez.
4. Lépés
Végül a tejfölt is belekeverjük és felforraljuk.