HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Babfőzelék füstölt oldalassal

Tápláló lélekmelengető a hűvös napokra - a babfőzelék elkészítése rendkívül egyszerű, és ráadásul pénztárcabarát és rendkívül laktató is egyben.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 30 dkg fejtett száraz bab Hozzáadott
  • 30 dkg füstölt oldalas Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 3 ek finomliszt Hozzáadott
  • 5 dkg sertészsír Hozzáadott
  • 2 ek tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

160 perc.
1. Lépés

Áztassuk be a babot egy éjszakán át.

2. Lépés

Egy lábasban 1,5 liter vízben megfőzzük a beáztatott babot és a füstölt oldalast. Adjuk hozzá a fej hagymát (egészben), sót és zúzott fokhagymát. Amikor a hagymafej kezd szétfőni, szedjük ki az edényből.

3. Lépés

Amikor a bab és a sertéshús megfőtt (kb. 1,5 óra), a füstölt húst kiszedjük és a liszttel és a zsírral elkészített rántást hozzáadjuk a főzelékhez.

4. Lépés

Végül a tejfölt is belekeverjük és felforraljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek