HIRDETŐ

Babgulyás bográcsban

A babgulyás egy eredetileg pásztorételeként ismert, húsos, fűszeres étel, amelyet bográcsban főznek. A bográcsban főzés adja az ízét és az előnyöket a hús és a zöldségek egymással való keveredésének.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g marhahús (apró kockákra vágva) Hozzáadott
  • 250 g fehérbab (áztatva) Hozzáadott
  • 2 ks krumpli (apróra vágva) Hozzáadott
  • 2 ks sárgarépa (apróra vágva) Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma (apróra vágva) Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom (apróra vva) Hozzáadott
  • 2 ks zöldpaprika (apró darabokra vágva) Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma (apróra vágva) Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 csipetőrölt kömény Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 l víz (utólag pótolhatjuk még ha kevés) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

200 perc.
1. Lépés

A bográcsban hevítsük fel az olajat.

2. Lépés

Adjuk hozzá a húst, és pirítsuk meg, amíg barna és ropogós lesz.

3. Lépés

Vegyük ki a húst, és adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát. Pirítsuk 5 percig.

4. Lépés

Add hozzá a pirospaprikát, a kockára vágott krumplit, sárgarépát, paradicsomot, zöldpaprikát és az előzőleg áztatott fehérbabot.

5. Lépés

Keverjük össze az összes hozzávalót, és öntsünk rá kb. 2 liter vizet.

6. Lépés

Adjuk hozzá az őrölt köményt, sót és borsot ízlés szerint.

7. Lépés

Főzzük közepes lángon, amíg a hús és a zöldségek teljesen puhák nem lesznek (kb. 2-3 óra).

8. Lépés

Tálaljuk melegen, és élvezzük a finom babgulyást!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új