HIRDETŐ

Forrás: Seqoya from Getty Images

Babgulyás házi csipetkével kímélőbben

A babgulyás házi csipetkével a magyar konyha egyik meghatározó, és széles körben ismert étele, melyet hagyományosan füstölt húsokból és babfélékből készítenek. Hozzáadunk friss zöldségeket és a legfontosabb eleme a házi csipetke, ami adja az ételnek a különleges ízét és textúráját.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Hozzávalók

  • 500 g marhahús Hozzáadott
  • 200 g száraz bab Hozzáadott
  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks fehérrépa Hozzáadott
  • 2 ks krumpli Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál piros arany Hozzáadott
  • 1 evőkanál gulyáskrém Hozzáadott
  • 2 teáskanál piros paprika Hozzáadott
  • Ízlés szerint só Hozzáadott
  • Ízlés szerint bors Hozzáadott
  • kevés étolaj Hozzáadott

A csipetkéhez:

  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 100 g finom liszt Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A babot áztassa be egy éjszakára vízbe.

2. Lépés

A hagymát felkockázzuk, és olajon megpirítjuk.

3. Lépés

Adjuk hozzá a kockára vágott marhahúst, sót, borsot, paprikát és vizet. Főzzük félpuhára.

4. Lépés

Amíg a hús megpuhul, készítse el a chipset és a zöldségeket.

5. Lépés

Egy tálban verjük fel a tojásokat, adjunk hozzá egy kis sót és lisztet.

6. Lépés

Kezdjük el gyúrni a tésztát, a lisztbe mártogatva, hogy ne ragadjon a kezünkhöz.

7. Lépés

Amikor a hús megpuhult, adjuk hozzá a babot, és öntsük fel a vízzel.

8. Lépés

Ezután adjuk hozzá a zöldségeket, végül pedig a tésztát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új