Forrás: Seqoya from Getty Images
Babgulyás házi csipetkével kímélőbben
A babgulyás házi csipetkével a magyar konyha egyik meghatározó, és széles körben ismert étele, melyet hagyományosan füstölt húsokból és babfélékből készítenek. Hozzáadunk friss zöldségeket és a legfontosabb eleme a házi csipetke, ami adja az ételnek a különleges ízét és textúráját.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 500 g marhahús
- 200 g száraz bab
- 2 ks sárgarépa
- 1 ks fehérrépa
- 2 ks krumpli
- 1 Fej vöröshagyma
- 1 evőkanál piros arany
- 1 evőkanál gulyáskrém
- 2 teáskanál piros paprika
- Ízlés szerint só
- Ízlés szerint bors
- kevés étolaj
A csipetkéhez:
- 1 ks tojás
- 100 g finom liszt
- só
Eljárás
A babot áztassa be egy éjszakára vízbe.
A hagymát felkockázzuk, és olajon megpirítjuk.
Adjuk hozzá a kockára vágott marhahúst, sót, borsot, paprikát és vizet. Főzzük félpuhára.
Amíg a hús megpuhul, készítse el a chipset és a zöldségeket.
Egy tálban verjük fel a tojásokat, adjunk hozzá egy kis sót és lisztet.
Kezdjük el gyúrni a tésztát, a lisztbe mártogatva, hogy ne ragadjon a kezünkhöz.
Amikor a hús megpuhult, adjuk hozzá a babot, és öntsük fel a vízzel.
Ezután adjuk hozzá a zöldségeket, végül pedig a tésztát.