HIRDETŐ
Babos káposzta
A babos káposzta szívesen fogyasztott étel a magyar konyhában. Ez a hagyományos recept egyszerű és ízletes eredményt biztosít.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg fehér káposzta
- 300 g száraz fehér bab
- 1 ks korhelyleves
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál Paprika
- 1 kávéskanál kömény
- 1 kávéskanál só
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
A káposztát vékony csíkokra vágjuk, majd jól kifőzzük. A babot előző este beáztatjuk, másnap jól leöblítjük, és megfőzzük.
2. Lépés
Az apróra vágott hagymát megdinszteljük a zsíron, hozzáadjuk a fűszereket, majd rövid ideig még együtt pirítjuk.
3. Lépés
A babhoz öntjük a káposztát és a fűszeres hagymát, majd együtt tovább főzzük.
4. Lépés
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és savanyítjuk ecettel.
5. Lépés
A babos káposztát tálaljuk frissen, forrón, a tetejére tejfölt teszünk.