HIRDETŐ

Babos káposzta

A babos káposzta szívesen fogyasztott étel a magyar konyhában. Ez a hagyományos recept egyszerű és ízletes eredményt biztosít.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg fehér káposzta Hozzáadott
  • 300 g száraz fehér bab Hozzáadott
  • 1 ks korhelyleves Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál Paprika Hozzáadott
  • 1 kávéskanál kömény Hozzáadott
  • 1 kávéskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A káposztát vékony csíkokra vágjuk, majd jól kifőzzük. A babot előző este beáztatjuk, másnap jól leöblítjük, és megfőzzük.

2. Lépés

Az apróra vágott hagymát megdinszteljük a zsíron, hozzáadjuk a fűszereket, majd rövid ideig még együtt pirítjuk.

3. Lépés

A babhoz öntjük a káposztát és a fűszeres hagymát, majd együtt tovább főzzük.

4. Lépés

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és savanyítjuk ecettel.

5. Lépés

A babos káposztát tálaljuk frissen, forrón, a tetejére tejfölt teszünk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új