HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: pya8300

Babsaláta

Egyszerű és tápláló saláta recept, amely tökéletes lehet ebéd utáni snackként vagy könnyű vacsoraként. Babsaláta friss zöldségekkel, pikáns vinaigrette-tel és főtt babgaluskákkal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Babsaláta

  • 800 g konzerv fehérbab Hozzáadott
  • 200 g cherry paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks uborka Hozzáadott
  • 12 ks piros hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott

Vinaigrette

  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál fehérbor-ecet Hozzáadott
  • 1 teáskanál mustármag Hozzáadott
  • 12 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Öblítsd le és csepegtesd le a fehérbabot, majd tedd egy nagy tálba.

2. Lépés

Vágd fel a cherry paradicsomot, az uborkát, a piros hagymát és a fokhagymát, majd add a babhoz a tálban.

3. Lépés

Készítsd el a vinaigrette-t. Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a fehérbor-ecetet, a mustármagot, a cukrot, a sót és a borsot, amíg jól össze nem keverednek.

4. Lépés

Öntsd a vinaigrette-t a salátára, majd keverd jól össze, hogy minden összetevő jól bevonódjon.

5. Lépés

Hűtsd le a salátát a hűtőben legalább 30 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálald hidegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek