HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: pya8300
Babsaláta
Egyszerű és tápláló saláta recept, amely tökéletes lehet ebéd utáni snackként vagy könnyű vacsoraként. Babsaláta friss zöldségekkel, pikáns vinaigrette-tel és főtt babgaluskákkal.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Babsaláta
- 800 g konzerv fehérbab
- 200 g cherry paradicsom
- 1 ks uborka
- 1⁄2 ks piros hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
Vinaigrette
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál fehérbor-ecet
- 1 teáskanál mustármag
- 1⁄2 teáskanál cukor
- 1⁄2 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál őrölt bors
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Öblítsd le és csepegtesd le a fehérbabot, majd tedd egy nagy tálba.
2. Lépés
Vágd fel a cherry paradicsomot, az uborkát, a piros hagymát és a fokhagymát, majd add a babhoz a tálban.
3. Lépés
Készítsd el a vinaigrette-t. Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a fehérbor-ecetet, a mustármagot, a cukrot, a sót és a borsot, amíg jól össze nem keverednek.
4. Lépés
Öntsd a vinaigrette-t a salátára, majd keverd jól össze, hogy minden összetevő jól bevonódjon.
5. Lépés
Hűtsd le a salátát a hűtőben legalább 30 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálald hidegen.