HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: pya8300

Babsaláta

Egyszerű és tápláló saláta recept, amely tökéletes lehet ebéd utáni snackként vagy könnyű vacsoraként. Babsaláta friss zöldségekkel, pikáns vinaigrette-tel és főtt babgaluskákkal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Babsaláta

  • 800 g konzerv fehérbab Hozzáadott
  • 200 g cherry paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks uborka Hozzáadott
  • 12 ks piros hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott

Vinaigrette

  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál fehérbor-ecet Hozzáadott
  • 1 teáskanál mustármag Hozzáadott
  • 12 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Öblítsd le és csepegtesd le a fehérbabot, majd tedd egy nagy tálba.

2. Lépés

Vágd fel a cherry paradicsomot, az uborkát, a piros hagymát és a fokhagymát, majd add a babhoz a tálban.

3. Lépés

Készítsd el a vinaigrette-t. Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a fehérbor-ecetet, a mustármagot, a cukrot, a sót és a borsot, amíg jól össze nem keverednek.

4. Lépés

Öntsd a vinaigrette-t a salátára, majd keverd jól össze, hogy minden összetevő jól bevonódjon.

5. Lépés

Hűtsd le a salátát a hűtőben legalább 30 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálald hidegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új