HIRDETŐ

Forrás: freepik

Bakonyi húsgombóc

A Bakonyi húsgombóc egy igazi, hagyományos magyar étel, melyet gombával és tejföllel készítenek. Népszerű fogás mindennapi étkezésre, de ünnepekre, összejövetelekre is alkalmas. Fűszeres, szaftos és kifejezetten laktató.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált sertéshús Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 100 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 200 g gomba Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 csokor petrezselyemzöld Hozzáadott
  • só, bors pirospaprika kömény ízlés szerint Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A húshoz adjuk a tojást, a borsot, a pirospaprikát, a köményt, a háromnegyed részére aprított hagymát és fokhagymát, valamint a zsemlemorzsát. Jól gyúrjuk össze és formázzunk belőle gombócokat.

2. Lépés

A maradék hagymát üvegesre pároljuk az olajon, majd adjuk hozzá a megtisztított és felkarikázott gombát. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával ízesítsük. Ha a gomba elegendő levet engedett, tegyük bele a húsgombócokat. Fedjük le, és kis lángon pároljuk kb. fél órát.

3. Lépés

Ha a húsgombócok megpuhultak, adjuk hozzá a tejfölt. Melegen tálaljuk, petrezselyemmel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új