HIRDETŐ

Bakonyi sertésszelet tésztával

Ez a recept a magyar konyha egyik kiváló sertéshús alapú étele. Gazdag ízekkel és sűrű mártással egy páratlan étel a hús és a tészta kedvelői számára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks sertésszelet Hozzáadott
  • 1 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál bors Hozzáadott
  • 2 dl húsleves (vagy húsleves kocka) Hozzáadott
  • 4 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 500 g tészta (pl. csigatészta vagy másik választott tésztafajta) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A hagymát apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a köményt, sót, borsot, majd a sertésszeleteket, és mindkét oldalukon hirtelen átsütjük.

2. Lépés

Hozzáadjuk a szeletelt zöldpaprikát, a felkockázott paradicsomot és a húslevest vagy a húsleves kockát feloldottuk 2 dl vízben. Fedő alatt kb. 1 órán át pároljuk.

3. Lépés

A sertésszeleteket kiszedjük, a mártást liszttel behúzzuk és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.

4. Lépés

Közben a tésztát sós, forrásban lévő vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

5. Lépés

Tálaláskor a tésztát a tányérra tesszük, mellé a sertésszeletet, a tetejére pedig a mártást kanalazzuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új