Bakonyi sertésszelet tésztával
Ez a recept a magyar konyha egyik kiváló sertéshús alapú étele. Gazdag ízekkel és sűrű mártással egy páratlan étel a hús és a tészta kedvelői számára.
Hozzávalók
- 4 ks sertésszelet
- 1 nagy fej hagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál pirospaprika
- 2 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 2 dl húsleves (vagy húsleves kocka)
- 4 ks zöldpaprika
- 2 ks paradicsom
- 1 evőkanál liszt
- 500 g tészta (pl. csigatészta vagy másik választott tésztafajta)
Eljárás
A hagymát apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a köményt, sót, borsot, majd a sertésszeleteket, és mindkét oldalukon hirtelen átsütjük.
Hozzáadjuk a szeletelt zöldpaprikát, a felkockázott paradicsomot és a húslevest vagy a húsleves kockát feloldottuk 2 dl vízben. Fedő alatt kb. 1 órán át pároljuk.
A sertésszeleteket kiszedjük, a mártást liszttel behúzzuk és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
Közben a tésztát sós, forrásban lévő vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
Tálaláskor a tésztát a tányérra tesszük, mellé a sertésszeletet, a tetejére pedig a mártást kanalazzuk.