HIRDETŐ

Bakonyi sertésszelet tésztával

Ez a recept a magyar konyha egyik kiváló sertéshús alapú étele. Gazdag ízekkel és sűrű mártással egy páratlan étel a hús és a tészta kedvelői számára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks sertésszelet Hozzáadott
  • 1 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál bors Hozzáadott
  • 2 dl húsleves (vagy húsleves kocka) Hozzáadott
  • 4 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 500 g tészta (pl. csigatészta vagy másik választott tésztafajta) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A hagymát apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a köményt, sót, borsot, majd a sertésszeleteket, és mindkét oldalukon hirtelen átsütjük.

2. Lépés

Hozzáadjuk a szeletelt zöldpaprikát, a felkockázott paradicsomot és a húslevest vagy a húsleves kockát feloldottuk 2 dl vízben. Fedő alatt kb. 1 órán át pároljuk.

3. Lépés

A sertésszeleteket kiszedjük, a mártást liszttel behúzzuk és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.

4. Lépés

Közben a tésztát sós, forrásban lévő vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

5. Lépés

Tálaláskor a tésztát a tányérra tesszük, mellé a sertésszeletet, a tetejére pedig a mártást kanalazzuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek