HIRDETŐ
Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek
Bakonyi sertésszelet
A bakonyi sertésszelet a magyar konyha egyik legismertebb és legfinomabb étele, amely bármelyik családi összejövetel kedvencévé válhat.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
A sertésszeletekhez
- 4 darab sertésszelet
- 2 evőkanál olaj
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
A zöldségekhez és a szószhoz
- 2 darab hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab Paprika
- 2 darab paradicsom
- 1 darab zöldpaprika
- 200 Gram gomba
- 200 ml Tejszín
- 1 evőkanál liszt
- 1 darab csipetnyi majoránna
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Sózd és borsozd be a sertésszeleteket, majd süsd meg mindkét oldalukat olajon. Ezután vedd ki őket a serpenyőből, és tegyél félre.
2. Lépés
A maradék olajon pirítsd meg a felaprított hagymát, fokhagymát. Adj hozzá pirospaprikát, majd dobd rá a darabokra vágott zöldségeket és gombát.
3. Lépés
Amikor a zöldségek már megpuhultak, szórd meg őket egy evőkanál liszttel, pirítsd meg, majd öntsd fel tejszínnel. Fűszerezd majoránnával.
4. Lépés
Tedd vissza a sertésszeleteket a zöldségekhez, és főzd közepes lángon 20 percig. Tálald rizzsel vagy tésztával.