HIRDETŐ

Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek

Bakonyi sertésszelet

A bakonyi sertésszelet a magyar konyha egyik legismertebb és legfinomabb étele, amely bármelyik családi összejövetel kedvencévé válhat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A sertésszeletekhez

  • 4 darab sertésszelet Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott

A zöldségekhez és a szószhoz

  • 2 darab hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 darab Paprika Hozzáadott
  • 2 darab paradicsom Hozzáadott
  • 1 darab zöldpaprika Hozzáadott
  • 200 Gram gomba Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 darab csipetnyi majoránna Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Sózd és borsozd be a sertésszeleteket, majd süsd meg mindkét oldalukat olajon. Ezután vedd ki őket a serpenyőből, és tegyél félre.

2. Lépés

A maradék olajon pirítsd meg a felaprított hagymát, fokhagymát. Adj hozzá pirospaprikát, majd dobd rá a darabokra vágott zöldségeket és gombát.

3. Lépés

Amikor a zöldségek már megpuhultak, szórd meg őket egy evőkanál liszttel, pirítsd meg, majd öntsd fel tejszínnel. Fűszerezd majoránnával.

4. Lépés

Tedd vissza a sertésszeleteket a zöldségekhez, és főzd közepes lángon 20 percig. Tálald rizzsel vagy tésztával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új