HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Balatoni gyros tál

Érdemes kipróbálni!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Sült krumplihoz

  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 3 csip bors Hozzáadott
  • 1 tk Majoránna Hozzáadott
  • 1 tk oregánó Hozzáadott
  • 1 tk fokhagymapor Hozzáadott
  • 5 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 4 csip pirospaprika Hozzáadott

A gyros húshoz

  • 50 dkg csirkemell Hozzáadott
  • 1 csom gyros fűszerkeverék Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ek olívaolaj Hozzáadott

A szószhoz

  • 3 dl joghurt Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott

A tálaláshoz

  • saláta Hozzáadott
  • lila káposzta Hozzáadott
  • paradicsom Hozzáadott
  • lilahagyma Hozzáadott
  • pita Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A sült krumplihoz a burgonyát meghámozzuk, majd cikkekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, oregánóval és fokhagymaporral. Leöntjük az olívaolajjal, majd alaposan összekeverjük.

2. Lépés

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük a krumplikat, majd megszórjuk a pirospaprikával. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Érdemes sütés közben többször is átkeverni, hogy mindenhol egyenletesen süljön.

3. Lépés

A gíroszhús elkészítéséhez a csirkemellet csíkokra vágjuk, megszórjuk a gírosz-fűszerkeverékkel, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és az olívaolajat, majd összeforgatjuk. Kevés olajon megsütjük.

4. Lépés

A szószhoz a joghurtot sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, és összekeverjük. A csirkemellet a sült krumplival, a csíkokra vágott salátával és lila káposztával, a kockákra vágott paradicsommal és a felszeletelt hagymával tálaljuk. Végül leöntjük a fokhagymás szósszal, és pitával kínáljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új