HIRDETŐ

Forrás: pixabay

Balkán Cevapcici fűszeresen

A cevapcici a Balkán-konyha egyik legnépszerűbb húsétele, melyet hagyományosan darált hús, vöröshagyma és fűszerek képeznek. A húst hosszú, vékony kolbászokba formázzák, majd grillezik. A recept mellé gyakran kísérőt, például ajvart, hagymát és friss paradicsomot szolgálják fel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált sertéshús Hozzáadott
  • 1 nagy vöröshagyma, aprítva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt paprika Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 12 teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 2 evőkanál Olívaolaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a darált húst, az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, valamint a fűszereket és a tojást egy nagy tálban. Alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat, majd tegyük hűtőbe legalább 1 órára.

2. Lépés

Formázzunk kis kolbászokat a húsból. Felmelegítünk egy grill serpenyőt vagy grillsütőt, a kolbászokat pedig olívaolajjal kenjük be.

3. Lépés

Süssük a kolbászokat közepes lángon, minden oldalukat kb. 4-5 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

4. Lépés

A kész cevapciciket adjuk hozzá a salátához és a paradicsomhoz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új