Forrás: pixabay
Balkán Cevapcici fűszeresen
A cevapcici a Balkán-konyha egyik legnépszerűbb húsétele, melyet hagyományosan darált hús, vöröshagyma és fűszerek képeznek. A húst hosszú, vékony kolbászokba formázzák, majd grillezik. A recept mellé gyakran kísérőt, például ajvart, hagymát és friss paradicsomot szolgálják fel.
Hozzávalók
- 500 g darált sertéshús
- 1 nagy vöröshagyma, aprítva
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt paprika
- 1⁄2 teáskanál őrölt bors
- 1⁄2 teáskanál Majoránna
- 1 tojás
- 2 evőkanál Olívaolaj a sütéshez
Eljárás
Keverjük össze a darált húst, az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, valamint a fűszereket és a tojást egy nagy tálban. Alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat, majd tegyük hűtőbe legalább 1 órára.
Formázzunk kis kolbászokat a húsból. Felmelegítünk egy grill serpenyőt vagy grillsütőt, a kolbászokat pedig olívaolajjal kenjük be.
Süssük a kolbászokat közepes lángon, minden oldalukat kb. 4-5 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.
A kész cevapciciket adjuk hozzá a salátához és a paradicsomhoz.