HIRDETŐ
Forrás: Azurita from Getty Images
Banános-almás palacsinta
Gyors és kedvenc banános-almás palacsintánk receptje, amit a gyerekeimnek készítek.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 2 db Banánpüré
- 1 db Reszelt alma
- 200 g sima liszt
- 2 db Tojás
- 150 ml Tej
- 1 kanál sütőpor
- csipetnyi só
HIRDETŐ
Eljárás
25 perc.
1. Lépés
Először is készítsük el a hozzávalókat. A banánt villával pépesítsük, az almát pedig reszeljük le.
2. Lépés
Egy tálban keverje össze a tojásokat, a tejet, a banánpürét és a reszelt almát.
3. Lépés
Adjuk hozzá a sütőporral és sóval elkevert sima lisztet. Keverjük össze újra. Ha a tészta túl sűrű, adhatunk hozzá egy kis tejet. Ellenkezőleg, ha túl híg, adjunk hozzá egy kis lisztet. Optimális esetben a tésztának olyan állagúnak kell lennie, mint a sűrű kása.
4. Lépés
Kanalazzuk a tésztát az olajozott serpenyőbe, és süssük a palacsintákat mindkét oldalukon aranybarnára.
5. Lépés
A kész palacsintákat lehetőleg még melegen tálaljuk.