HIRDETŐ

Forrás: rostislavsedlacek from Canva

Bazový likér

Domáci bazový likér, ktorý chutí výborne.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 25 db Eper virágok Hozzáadott
  • 1 db Citrom Hozzáadott
  • 1.2 l víz Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 0.7 l vodka Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

600 perc.
1. Lépés

Először előkészítjük az alap virágokat. Eltávolítjuk a szárakat, és ellenőrizzük a virágokat, hogy nincsenek-e bennük rovarok. A virágokat nagyobb üvegedénybe helyezzük.

2. Lépés

Az lime-ot megmossuk és vékony szeletekre vágjuk, amelyeket egyenletesen elosztunk a bodza virágok között.

3. Lépés

Forraljuk fel a vizet egy fazékban, adjunk hozzá cukrot és állandóan keverve hagyjuk feloldódni. Így lesz a cukorszirup, amit hagyunk szobahőmérsékletre hűlni.

4. Lépés

A lehűlt cukorszirupot öntsük a bodza virágokra a lime-mal, és zárjuk le az edényt, például fóliával vagy fedővel.

5. Lépés

A tartályt sötét és hűvös helyen tároljuk, ideális esetben a pincében, 2 napig. Ezek alatt a 2 nap alatt az elegyet néha megkeverjük.

6. Lépés

Két nap után szűrjük át a keveréket egy finom szitán vagy gézen keresztül egy másik edénybe. Átengedhetjük a keveréket egy kávéfilteren is a tökéletesen tiszta ital elérése érdekében.

7. Lépés

A szűrt italhoz adjunk hozzá vodkát, keverjük össze és töltsük sterilizált üvegekbe.

8. Lépés

Zárjuk le a palackokat és tároljuk hűvös, sötét helyen. A likőr azonnal kész, de az íze még jobb lesz, ha hagyjuk néhány hétig pihenni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek