HIRDETŐ

Forrás: canva

Bazsalikomos Pesto

A bazsalikomos pesto egy az olasz konyha által világhírűvé tett szósz, melyet friss bazsalikom, fokhagyma, parmezán, pörkölt piniómag és olívaolaj alapján készítenek. Kiválóan illik például pasta, bruschetta vagy akár pizzatoppingként is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy marék friss bazsalikom Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 50 g pörkölt piniómag Hozzáadott
  • 50 g parmezán Hozzáadott
  • 100 ml extraszűz olívaolaj Hozzáadott
  • só és friss őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

A bazsalikomot, a fokhagymát, a piniómaggal és a sajttal tegyük egy aprítóba, és aprítsuk durvára.

2. Lépés

Az olívaolajat folyamatosan adagolva, közben aprítjuk tovább az alapanyagokat, amíg kellemes, krémes állagot nem kapunk.

3. Lépés

Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a pestót.

4. Lépés

Használat előtt hagyjuk a pestót néhány percig állni, hogy az ízek összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új