HIRDETŐ
Forrás: canva
Bazsalikomos Pesto
A bazsalikomos pesto egy az olasz konyha által világhírűvé tett szósz, melyet friss bazsalikom, fokhagyma, parmezán, pörkölt piniómag és olívaolaj alapján készítenek. Kiválóan illik például pasta, bruschetta vagy akár pizzatoppingként is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 nagy marék friss bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g pörkölt piniómag
- 50 g parmezán
- 100 ml extraszűz olívaolaj
- só és friss őrölt fekete bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
A bazsalikomot, a fokhagymát, a piniómaggal és a sajttal tegyük egy aprítóba, és aprítsuk durvára.
2. Lépés
Az olívaolajat folyamatosan adagolva, közben aprítjuk tovább az alapanyagokat, amíg kellemes, krémes állagot nem kapunk.
3. Lépés
Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a pestót.
4. Lépés
Használat előtt hagyjuk a pestót néhány percig állni, hogy az ízek összeérjenek.