HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: Ekologiskt_Skafferi
Bazsalikomos pesto
A klasszikus olasz bazsalikomos pesto, tökéletes ízesítő pancakekhez, tésztákhoz vagy grillzöldségekhez.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 bögrék Friss bazsalikomlevelek
- 2 gerezd fokhagyma
- 1⁄2 bögre Pörkölt fenyőmag
- 1⁄2 bögre reszelt parmezán
- 1⁄2 bögre Olívaolaj
- csipetnyi só
- őrölt fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
10 perc.
1. Lépés
Helyezze a bazsalikomot, fokhagymát, fenyőmagot, parmezánt, sót és borsot egy kis mixerbe vagy konyhai robotba.
2. Lépés
Alacsony sebességen keverje, amíg az alkatrészek durván apróra nem vannak vágva.
3. Lépés
Növelje a sebességet közepesre, majd lassan adjon hozzá olívaolajat.
4. Lépés
Keverje addig, amíg a keverék sima és jól összekevert nem lesz.
5. Lépés
A bazsalikomos pesto körülbelül 7 napig tárolható a hűtőben lezárt edényben.