HIRDETŐ

Békebeli kapros-túrós lepény

Igazi házi recept pihe-puha kelt tésztából.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 112 dl tej Hozzáadott
  • 15 g friss élesztő Hozzáadott
  • 1 ek cukor Hozzáadott
  • 1 ek vaj Hozzáadott
  • 270 g finomliszt Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 1 ek zsemlemorzsa Hozzáadott
  • Hozzáadott

Töltelék

  • 250 g krémtúró Hozzáadott
  • 250 g tehéntúró Hozzáadott
  • 2 ek zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 1 ek cukor Hozzáadott
  • 1 csokor kapor Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 3 ek tejföl Hozzáadott
  • 1 ks tojássárgája Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A langyos tejet felfuttatjuk az élesztővel és a cukorral kb. 10-15 perc alatt.

2. Lépés

Egy nagyobb méretű tálba szitáljuk a lisztet és a puha vajat, majd elmorzsoljuk. Ezt sózzuk, majd a lisztes keverék közepébe öntjük a felvert tojást és az élesztős tejet.

3. Lépés

Tésztát gyúrunk belőle, és legalább fél órát pihentetjük letakarva.

4. Lépés

Közben a töltelékhez egy tálba öntjük a túrókat, sózzuk, megszórjuk a zsemlemorzsával, cukorral és felaprított kaporral, végül 3 darab tojással, majd egy kézi mixerrel krémes állagúra dolgozzuk.

5. Lépés

Egy másik tálban elkeverjük a tejfölt a tojássárgájával, sózzuk.

6. Lépés

A tésztát tepsi méretűre nyújtjuk, majd kivajazott, lisztezett tepsibe illesztjük.

7. Lépés

Megszórjuk zsemlemorzsával, majd elegyengetjük benne először a túrós, majd a tejfölös krémet a tetejére.

8. Lépés

Sütőben 190 fokon 40 percig, majd 250 fokon további 15 percig sütjük, majd felszeletelve, kevés tejföllel és kaporra díszítve tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új