:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/tVxGZ3791eD7gC6svRtx/3b9b19c3f6bcbeb3fa91c2d5d40fda.jpeg)
Forrás: Pixabay: Bru-nO
Belga gofri recept
Az elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád, és az ízüket semmi sem múlja alul. Ezek az aranybarna, ropogós gofrik megunhatatlanok. Tesztelve és garantáltan vállalva, a következő recepttel te is meghódíthatod a házi gofrikészítés tudományát.
Hozzávalók
- 500 ml tej
- 200 g liszt
- 75 g vaj
- 50 g cukor
- 1 Fűszeres só
- 15 g élesztő
- 2 tojás
- 1 Csomag vanília cukor
- porcukor a tálaláshoz
Eljárás
Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sót és az élesztőt egy nagy tálban. Ügyeljünk rá, hogy minden összetevő jól elkeveredjen, hogy könnyebb legyen a tojásokat és a tejet hozzáadni.
Olvasszuk meg a vajat, majd lassan adjuk hozzá a tojásokat, mialatt folyamatosan keverjük. Ezután lassan adjuk hozzá a tejet. Ajánlom, hogy a tejet apránként adagoljuk hozzá, és mindig alaposan keverjünk közben, hogy egységes, csomómentes tésztát kapjunk.
A tésztát fedjük le, és hagyjuk pihenni a hűtőben legalább 2 órán keresztül. Itt fontos, hogy ne siessünk, a tésztának szüksége van erre az időre, hogy kellően megdagadjon.
A gofri sütőt melegítsük elő, és kezdjük el sütni a gofrikat. Minden gofrihoz körülbelül 1/2 csésze tésztát használunk. Fontos, hogy ne nyomjuk le a gofrikat a formába, mert akkor nem lesznek olyan puha, könnyű, mint kellene.
A gofrikat süssük aranybarnára, majd tálaljuk melegen, porcukorral meghintve.