HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Bru-nO

Belga gofri recept

Az elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád, és az ízüket semmi sem múlja alul. Ezek az aranybarna, ropogós gofrik megunhatatlanok. Tesztelve és garantáltan vállalva, a következő recepttel te is meghódíthatod a házi gofrikészítés tudományát.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 75 g vaj Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 1 Fűszeres Hozzáadott
  • 15 g élesztő Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag vanília cukor Hozzáadott
  • porcukor a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sót és az élesztőt egy nagy tálban. Ügyeljünk rá, hogy minden összetevő jól elkeveredjen, hogy könnyebb legyen a tojásokat és a tejet hozzáadni.

2. Lépés

Olvasszuk meg a vajat, majd lassan adjuk hozzá a tojásokat, mialatt folyamatosan keverjük. Ezután lassan adjuk hozzá a tejet. Ajánlom, hogy a tejet apránként adagoljuk hozzá, és mindig alaposan keverjünk közben, hogy egységes, csomómentes tésztát kapjunk.

3. Lépés

A tésztát fedjük le, és hagyjuk pihenni a hűtőben legalább 2 órán keresztül. Itt fontos, hogy ne siessünk, a tésztának szüksége van erre az időre, hogy kellően megdagadjon.

4. Lépés

A gofri sütőt melegítsük elő, és kezdjük el sütni a gofrikat. Minden gofrihoz körülbelül 1/2 csésze tésztát használunk. Fontos, hogy ne nyomjuk le a gofrikat a formába, mert akkor nem lesznek olyan puha, könnyű, mint kellene.

5. Lépés

A gofrikat süssük aranybarnára, majd tálaljuk melegen, porcukorral meghintve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek