HIRDETŐ

Forrás: Yotka from Getty Images

Birs tinktúra holdfényen

A házi készítésű likőrök nagy kedvelője vagyok. Ezt a birsalma tinktúrát minden évben ősszel készítem, amikor a birs a legfinomabb és legaromásabb. A likőr édes és enyhén savanykás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 kg Birs Hozzáadott
  • 1 liter Holdfény Hozzáadott
  • 500 gramm Cukor Hozzáadott
  • 1 pcs Vaníliarúd Hozzáadott
  • 112 liter Vizek Hozzáadott
  • Citromhéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A birsalmákat alaposan megmossuk, félbevágjuk, és eltávolítjuk a magfészkeket. Ezután vágjuk őket apró darabokra.

2. Lépés

Tegyük a birsalmát egy nagy fazékba, öntsünk rá 1,5 liter vizet, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliarudat és a citromhéjat, majd alacsony lángon főzzük körülbelül 40 percig, amíg a gyümölcs megpuhul és levet ereszt.

3. Lépés

Ezután hűtse le a gyümölcskeveréket, és szűrje át egy sűrű szitán vagy ruhán, hogy megszabaduljon a megmaradt héjtól.

4. Lépés

Adja hozzá a holdfényt az így kapott léhez, keverje össze, és töltse át egy nagy üvegbe vagy palackba.

5. Lépés

Tartsa a tinktúrát hűvös és sötét helyen körülbelül 2-3 hónapig, és időnként rázza fel az üveget.

6. Lépés

Ezután töltse a likőrt palackokba. Kész! Tálalhatjuk és élvezhetjük egyedi ízét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új