HIRDETŐ

Forrás: Yotka from Getty Images

Birs tinktúra holdfényen

A házi készítésű likőrök nagy kedvelője vagyok. Ezt a birsalma tinktúrát minden évben ősszel készítem, amikor a birs a legfinomabb és legaromásabb. A likőr édes és enyhén savanykás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 kg Birs Hozzáadott
  • 1 liter Holdfény Hozzáadott
  • 500 gramm Cukor Hozzáadott
  • 1 pcs Vaníliarúd Hozzáadott
  • 112 liter Vizek Hozzáadott
  • Citromhéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A birsalmákat alaposan megmossuk, félbevágjuk, és eltávolítjuk a magfészkeket. Ezután vágjuk őket apró darabokra.

2. Lépés

Tegyük a birsalmát egy nagy fazékba, öntsünk rá 1,5 liter vizet, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliarudat és a citromhéjat, majd alacsony lángon főzzük körülbelül 40 percig, amíg a gyümölcs megpuhul és levet ereszt.

3. Lépés

Ezután hűtse le a gyümölcskeveréket, és szűrje át egy sűrű szitán vagy ruhán, hogy megszabaduljon a megmaradt héjtól.

4. Lépés

Adja hozzá a holdfényt az így kapott léhez, keverje össze, és töltse át egy nagy üvegbe vagy palackba.

5. Lépés

Tartsa a tinktúrát hűvös és sötét helyen körülbelül 2-3 hónapig, és időnként rázza fel az üveget.

6. Lépés

Ezután töltse a likőrt palackokba. Kész! Tálalhatjuk és élvezhetjük egyedi ízét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek