HIRDETŐ

Birsalma befőtt

Nekem a legmeghittebb pillanat, amikor a konyhában sürgölődve, a télre való gondoskodást érzem a befőzéstől. Ez a befőtt nem csak édes, de pikáns fűszerezése miatt tökéletes köret a húsokhoz is!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks birsalma Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • 5 ks Szegfűszeg Hozzáadott
  • 2 ks hosszú fahéjrúd Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először a bírsalmakat alaposan megmossuk, majd meghámozzuk. Figyeljünk oda a bőrmegmaradt részekre, ezeket is alaposan eltávolítjuk. Némi citromlével átitatott vízbe tegyük a meghámozott gyümölcsöt, hogy ne barnuljon meg.

2. Lépés

Ezután a bírsalmát nagyobb darabokra vágjuk, közben eltávolítjuk a magházát is. Itt érdemes figyelni a vágási technikára, mert a bírsalma nagyon kemény, és könnyen megcsúszhat az éles kés.

3. Lépés

Egy nagy lábasban összekeverjük a vizet és a cukrot, majd beletesszük a fahéjat és a szegfűszeget. Melegítsük fel, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez egy kiváló szirup alap lesz, amely egyszerre édesít és fűszerez.

4. Lépés

A forrásba lévő szirupba tesszük a birsalmadarabokat, és közepes lángon, lefedve főzzük kb. 1 óra hosszat. Időnként érdemes megkavarni, hogy a gyümölcs az edény alján ne égjen oda.

5. Lépés

Amikor a birsalma már szépen meglágyult és átvette a szirup színét, akkor a tűzről levesszük és hagyjuk kihűlni. Az elkészült befőttet üvegbe töltjük, lezárjuk, majd hűvös, sötét helyen tároljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek