HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: RitaE
Bodzás lé
Ez a recept megmutatja, hogyan készítsünk bodzás lé, ami nem csak finom, hanem tele van vitaminnal. A bodzás lé frissítő ital, ami ideális a forró nyári napokra.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 25 db Bazsarózsa virágok
- 1 kg cukor
- 3 l víz
- 2 db citrom
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Gyűjtse össze és mossa meg a bodza virágokat.
2. Lépés
Öntsön vizet egy nagy fazékba és adjon hozzá bodza virágokat.
3. Lépés
Fedjük le a fazekat és hagyjuk ázik a virágokat 24 órán keresztül.
4. Lépés
24 óra elteltével szűrje le a virágokat, és a kapott levhez adjon hozzá cukrot és citromlevet. Melegítse fel a levet és hagyja kihűlni.