HIRDETŐ
Bodzazselé

Bodzazselé

A bodza zselé remekül illik süteményekhez, palacsintákhoz vagy egyszerűen csak megkenni egy vajjal gazdagon megkent karácsonyi kalácson.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 20 Bodzavirágok Hozzáadott
  • 1 l almalé Hozzáadott
  • 500 gr Zselés cukor 2 1 Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

600 perc.
1. Lépés

A bazsarág virágait 1 liter 100% gyümölcslébe áztatjuk. Használhatunk almát, narancsot, vagy ananászt is. Az áztatott virágokat 24 órán át állni hagyjuk.

2. Lépés

24 óra után szűrjük le a gyümölcslevet, adjunk hozzá zselésítő cukrot és főzzünk 10 percig.

3. Lépés

Az alapzselét még forrón feltöltjük a befőttesüvegekbe, amelyeket lezárunk a fedéllel és fejjel lefelé fordítjuk.

4. Lépés

Hagyjuk a zselét kihűlni, és kezdjünk el nassolni. 😋

Bodzazselé - előkészítő lépés 1

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új