HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/u1SzVWYj_aUn8FlJgESD/a297312dce37e67efa8366737333f6.jpeg)
Bodzazselé
A bodza zselé remekül illik süteményekhez, palacsintákhoz vagy egyszerűen csak megkenni egy vajjal gazdagon megkent karácsonyi kalácson.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 20 Bodzavirágok
- 1 l almalé
- 500 gr Zselés cukor 2 1
HIRDETŐ
Eljárás
600 perc.
1. Lépés
A bazsarág virágait 1 liter 100% gyümölcslébe áztatjuk. Használhatunk almát, narancsot, vagy ananászt is. Az áztatott virágokat 24 órán át állni hagyjuk.
2. Lépés
24 óra után szűrjük le a gyümölcslevet, adjunk hozzá zselésítő cukrot és főzzünk 10 percig.
3. Lépés
Az alapzselét még forrón feltöltjük a befőttesüvegekbe, amelyeket lezárunk a fedéllel és fejjel lefelé fordítjuk.
4. Lépés
Hagyjuk a zselét kihűlni, és kezdjünk el nassolni. 😋
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/u1SzVWYj_aUn8FlJgESD/2994e153b61cf44a1407b73603918a.jpeg)