HIRDETŐ

Forrás: A_Lein from Getty Images

Bográcsgulyás sertéshúsból

Szeretem a hagyományos cseh konyhát, és az egyik kedvenc fogásom a sertésgulyás tarja húsból.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Csont nélküli sertésnyak Hozzáadott
  • 2 darab The Onion Hozzáadott
  • 3 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 6 lžic Napraforgóolaj Hozzáadott
  • 3 Kanálok finomliszt Hozzáadott
  • 1 Kanál Majorana Hozzáadott
  • 1 kanalak kömény Hozzáadott
  • 1 Kanál édes vörös paprikák Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 l Vizek Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A szűzpecsenyét megmossuk, megszárítjuk és kisebb darabokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Fontos, hogy a szűzpecsenyét elég nagy darabokra vágjuk, hogy nedves maradjon a hosszabb főzési idő alatt.

2. Lépés

A serpenyőben felmelegítjük az olajat, és minden oldalról hirtelen megsütjük a húst. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát, aranybarnára pirítjuk. A keveréket liszttel hintjük meg, átkeverjük, és hagyjuk egy kicsit pihenni. Mindez segít gazdag, teljes ízű gulyást készíteni.

3. Lépés

A keverékhez majoránnát, köményt és paprikát adunk, sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük.

4. Lépés

Hozzáadjuk a vizet és felforraljuk. Ezt követően csökkentjük a hőmérsékletet, és a pörköltet kis lángon főzzük körülbelül 2 órán át, amíg megpuhul. Ez fontos a hús tökéletes konzisztenciájához.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új