HIRDETŐ
Forrás: FB: Minden ami háztartás - minőség olcsón
Bögrés Medvehagymás Pogácsa
A medvehagyma kiváló íze és a bögre egyszerű használata mindenki számára elérhetővé teszi ezt a receptet. A pogácsák ropogósra sülnek a tésztából, melynek ízében dominál a friss medvehagyma. Ideális pihenéshez, piknikhez vagy csak úgy!
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
20
- 1 bögre liszt
- 1 bögre joghurt
- 1⁄2 bögre olaj
- 1 bögre reszelt sajt
- 1 csokor medvehagyma
- 1 csg sütőpor
- 1 teáskanál só
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Először is, a sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
2. Lépés
Ezután megtisztítjuk és finomra aprítjuk a medvehagymát.
3. Lépés
Egy nagy tálban összekeverjük az összes hozzávalót (liszt, joghurt, olaj, medvehagyma, reszelt sajt, só, sütőpor), amíg sima tésztát nem kapunk.
4. Lépés
A tésztát kiöntjük a kivajazott tepsibe, majd megszórjuk reszelt sajttal és betesszük a meleg sütőbe.
5. Lépés
A pogácsa sütési ideje körülbelül 20-25 perc. Amikor a teteje szép aranybarna színű, távolítsuk el a sütőből.