HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: romjanaly

Bolognai rakott penne

Ez az olaszos ízvilágú, bolognai ragus, túrós, rakott tészta nagyszerű választás ebédre vagy vacsorára. A penne tökéletes alapja ennek a réteges finomságnak, ami gazdagon tölti meg a tányérokat és a gyomrokat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Bolognai ragu

  • 300 g marhahús (darált) Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 400 g paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 tk oregánó Hozzáadott
  • 1 tk bazsalikom Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott

Tészta és töltelék

  • 400 g penne tészta Hozzáadott
  • 300 g tejföl Hozzáadott
  • 200 g trappista sajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

1. A hagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd párold üvegesre egy nagyobb serpenyőben egy kevés olívaolajon.

2. Lépés

2. Add hozzá a darált marhahúst, majd süsd meg, míg a hús minden oldala átsül.

3. Lépés

3. Amikor a hús már majdnem kész, add hozzá az oreganot, a bazsalikomot, sót, borsot és a paradicsompürét. Keverd össze, és hagyd lassú tűzön rotyogni egy kicsit.

4. Lépés

4. Főzd ki a pennét a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le.

5. Lépés

5. Egy tűzálló formába öntsd bele az elkészült pennét, majd kanalazd rá a bolognai ragut, és egy réteg tejfölt. Szórd meg reszelt trappista sajttal.

6. Lépés

6. Addig süsd a tűzálló formában a rakott tésztát, amíg a sajt szép aranybarnára nem sül. Tálald forrón, és élvezd az ízeket!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új