Forrás: Pixabay: romjanaly
Bolognai rakott penne
Ez az olaszos ízvilágú, bolognai ragus, túrós, rakott tészta nagyszerű választás ebédre vagy vacsorára. A penne tökéletes alapja ennek a réteges finomságnak, ami gazdagon tölti meg a tányérokat és a gyomrokat.
Hozzávalók
Bolognai ragu
- 300 g marhahús (darált)
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g paradicsompüré
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Tészta és töltelék
- 400 g penne tészta
- 300 g tejföl
- 200 g trappista sajt
Eljárás
1. A hagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd párold üvegesre egy nagyobb serpenyőben egy kevés olívaolajon.
2. Add hozzá a darált marhahúst, majd süsd meg, míg a hús minden oldala átsül.
3. Amikor a hús már majdnem kész, add hozzá az oreganot, a bazsalikomot, sót, borsot és a paradicsompürét. Keverd össze, és hagyd lassú tűzön rotyogni egy kicsit.
4. Főzd ki a pennét a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le.
5. Egy tűzálló formába öntsd bele az elkészült pennét, majd kanalazd rá a bolognai ragut, és egy réteg tejfölt. Szórd meg reszelt trappista sajttal.
6. Addig süsd a tűzálló formában a rakott tésztát, amíg a sajt szép aranybarnára nem sül. Tálald forrón, és élvezd az ízeket!