HIRDETŐ
Forrás: MariaBrzostowska from Getty Images
Borjú pörkölt
Ez a hagyományos borjú pörkölt recept. A hús zamatos, a szósz tökéletesen fűszerezett. Próbáld meg elkészíteni magad, és lenyűgözöd a vendégeidet!
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 800 g Borjúhús
- 2 pcs hagyma
- 2 fogak fokhagyma
- 150 ml vörösbor
- 3 kanalak Paradicsom koncentrátum
- 2 teáskanál Majoránna
- 3 levelek babérlevél
- 5 szemek Angol zöldek
- 2 teáskanál édes paprika
- 1 csipetnyi Só
- 1 csipetnyi bors
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Vágja fel a borjúhúst darabokra, és szórja meg sóval és borssal.
2. Lépés
Pirítson húst a serpenyőben, amíg aranybarna nem lesz.
3. Lépés
Adj hozzá aprított hagymát és fokhagymát, és pirítsd meg, amíg megpuhulnak.
4. Lépés
Adj hozzá bort és főzd néhány percig.
5. Lépés
Adj hozzá paradicsomkoncentrátumot, majorannát, babérlevelet, szegfűborsot és paprikát. Fedd le és főzd alacsony hőmérsékleten körülbelül 2 órán át, amíg a hús megpuhul.
6. Lépés
Ellenőrizze az ízt, és szükség esetén adjon hozzá több sót vagy borsot.