Forrás: Radu Bercan from Canva
Borsós krémes risotto
A borsós krémes risotto tökéletes étel azok számára, akik egészséges és kiegyensúlyozott főzésre törekednek.
Hozzávalók
- 200 g Arborio rizs
- 150 g borsó
- 1 db The Onion
- 2 EK olívaolaj
- 100 ml fehér bor
- 1 l zöldségalaplé
- 50 g parmezán
- 30 g vaj
- 1 db citrom
Eljárás
Készítsünk elő minden hozzávalót. Az rizst mossuk át hideg vízzel és hagyjuk lecsepegni. A hagymát aprítsuk finomra. A borsót öblítsük át.
A serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat melegítünk és közepes lángon aranybarnára pirítjuk a hagymát.
Adja hozzá a rizst a serpenyőhöz, és kevergesse, amíg a rizs üveges nem lesz. Ezután adja hozzá a fehér bort, és kevergesse, míg a bor el nem párolog.
Fokozatosan adja hozzá a zöldséglevest, 1 bögre, és keverje, amíg a rizs el nem nyeli az összes folyadékot. Adj hozzá egy másik bögre levest, és ismételje meg, amíg a rizs nem lesz puha.
Amikor a rizs puha, adj hozzá borsót, vajat, Parmezánt és citromlevet. Keverd össze, amíg minden össze nem olvad és krémes keveréket nem kapunk.
Megszórjuk parmezánnal és melegen szolgáljuk fel. Jó étvágyat!