HIRDETŐ

Forrás: Radu Bercan from Canva

Borsós krémes risotto

A borsós krémes risotto tökéletes étel azok számára, akik egészséges és kiegyensúlyozott főzésre törekednek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g Arborio rizs Hozzáadott
  • 150 g borsó Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 EK olívaolaj Hozzáadott
  • 100 ml fehér bor Hozzáadott
  • 1 l zöldségalaplé Hozzáadott
  • 50 g parmezán Hozzáadott
  • 30 g vaj Hozzáadott
  • 1 db citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Készítsünk elő minden hozzávalót. Az rizst mossuk át hideg vízzel és hagyjuk lecsepegni. A hagymát aprítsuk finomra. A borsót öblítsük át.

2. Lépés

A serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat melegítünk és közepes lángon aranybarnára pirítjuk a hagymát.

3. Lépés

Adja hozzá a rizst a serpenyőhöz, és kevergesse, amíg a rizs üveges nem lesz. Ezután adja hozzá a fehér bort, és kevergesse, míg a bor el nem párolog.

4. Lépés

Fokozatosan adja hozzá a zöldséglevest, 1 bögre, és keverje, amíg a rizs el nem nyeli az összes folyadékot. Adj hozzá egy másik bögre levest, és ismételje meg, amíg a rizs nem lesz puha.

5. Lépés

Amikor a rizs puha, adj hozzá borsót, vajat, Parmezánt és citromlevet. Keverd össze, amíg minden össze nem olvad és krémes keveréket nem kapunk.

6. Lépés

Megszórjuk parmezánnal és melegen szolgáljuk fel. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új