HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Brassói aprópecsenye jó fokhagymásan

A Brassói aprópecsenye egy népszerű hagyományos magyar étel, melyet apróra vágott sertéshúsból készítenek, általában krumplival és fokhagymásan. Ez az ízletes és laktató étel egyszerű és gyors elkészíteni, tökéletes választás lehet egy hétvégi ebédhez is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g sertéstarja vagy karaj Hozzáadott
  • 800 g burgonya Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír vagy olaj Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • majoranna ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Hámozzuk meg a burgonyát, majd vágjuk kockára. A húst is vágjuk apró darabokra.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel a zsírt vagy olajat, majd adjuk hozzá a húst. Süssük a húst, míg meg nem barnul.

3. Lépés

Amikor a hús már szépen piros, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd fűszerezzük sóval, borssal és majoránnával. Keverjük jól össze.

4. Lépés

Egy másik serpenyőben süssük meg a krumplit. Amikor már majdnem kész, adjuk hozzá a fűszeres húst.

5. Lépés

Keverjük jól össze a húst és a burgonyát, majd fedjük le és főzzük még 10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új