Forrás: Pixabay
Brassói aprópecsenye jó fokhagymásan
A Brassói aprópecsenye egy népszerű hagyományos magyar étel, melyet apróra vágott sertéshúsból készítenek, általában krumplival és fokhagymásan. Ez az ízletes és laktató étel egyszerű és gyors elkészíteni, tökéletes választás lehet egy hétvégi ebédhez is.
Hozzávalók
- 800 g sertéstarja vagy karaj
- 800 g burgonya
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsír vagy olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- majoranna ízlés szerint
Eljárás
Hámozzuk meg a burgonyát, majd vágjuk kockára. A húst is vágjuk apró darabokra.
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel a zsírt vagy olajat, majd adjuk hozzá a húst. Süssük a húst, míg meg nem barnul.
Amikor a hús már szépen piros, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd fűszerezzük sóval, borssal és majoránnával. Keverjük jól össze.
Egy másik serpenyőben süssük meg a krumplit. Amikor már majdnem kész, adjuk hozzá a fűszeres húst.
Keverjük jól össze a húst és a burgonyát, majd fedjük le és főzzük még 10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.